29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Gary Neville a replicat după ce Matt Hancock le-a cerut fotbaliștilor să-și reducă salariile.

Scandal în Anglia, pentru că jucătorii din Premier League încă nu au anunțat că își micșorează salariile. După exemplul marilor cluburi din restul Europei, ca Barcelona, Juventus sau Bayern, scrie The Independent.

într-o conferință de presă, Ministrul britanic al Sănătății i-a tras de urechi pe fotbaliști. „Toată lumea trebuie să joace un rol. Mă refer și la jucătorii din Premier League“, a declarat Matt Hancock. 

- Advertisement -

Primul lucru pe care ar putea să-l facă ar fi să accepte reducerea salariilor“. Mai mult. Julian Knight, președintele Comisiei de Sport din Camera Comunelor, a cerut Guvernului să taxeze cluburile care nu dovedesc solidaritate în perioada pandemiei.

Gary Neville: „Nu are suficiente teste pentru medici”

Cuvinte care l-au enervat pe Gary Neville. Fostul internațional englez, care a jucat numai la Man. United în carieră (602 meciuri în două decenii), are 45 de ani acum și este analist la Sky Sports. I-a răspuns ministrului. 

Mi-aș fi dorit să mai fi fost jucător încă zece minute. Fotbaliștii din Premier League lucrează la o propunere pentru a ajuta cluburile, comunitatea și Serviciul Național de Sănătate. Le va lua două săptămâni să pună totul la punct. Matt Hancock îi scoate pe ei în față, când el nu are suficiente teste pentru cei care fac parte din Serviciul Național de Sănătate. E al naibii de laș”.

„Jucătorii nu pot fi țapii ispășitori”

Sindicatul Fotbaliștilor Profesioniști (PFA) a dat un comunicat tăios. „Sentimentul răspândit de opinia publică este că jucătorii trebuie să plătească personalului din afara departamentului sportiv“, s-a lansat PFA.

Dar jucătorii nu pot fi țapii ispășitori. Cluburile, care au posibilitatea de a-și plăti salariații, sunt cele care trebuie să o facă. Pentru că dacă fotbaliștii contribuie la achitarea salariilor celorlalți angajați nu vor servi decât interesul acționarilor“.

Acceptăm că jucătorii trebuie să fie flexibili și să împartă greutatea financiară a pandemiei pentru a asigura viitorul cluburilor și al sportului, în general” – Comunicatul Sindicatului Fotbaliștilor Profesioniști

Angajații în șomaj tehnic. Nu și jucătorii

Până acum, potrivit The Sun, patru cluburi (Tottenham, Newcastle, Bournemouth și Norwich) au anunțat că și-au trecut personalul din afara departamentului sportiv în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă că 80 la sută din salariile lor vor fi plătite de stat. Dar continuă să-și plătească integral jucătorii cu salarii de milioane.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: