3.1 C
London
Monday, November 29, 2021
3.1 C
London
Monday, November 29, 2021

Furtuna Eleanor a lăsat pagube uriașe în Irlanda și în Marea Britanie. (video)

Furtuna Eleanor s-a abătut asupra Marii Britanii, Irlandei și Franței. Bilanțul este tragic în Hexagon: un mort, peste 15 răniți, pagube serioase și 250.000 de locuințe fără curent electric. Situația se agravează de la oră la oră.

Furtuna Eleanor a lovit mai întâi nordul Franței cu rafale foarte puternice de vânt. Viteza lor a depășit 140-150 de km/oră, iar valurile oceanului au atins și zece metri.

Mai multe pârtii de schi au fost închise temporar. Din cauza condițiilor meteorologice, circulația mai multor trenuri personale și expres a fost serios dată peste cap în regiunea pariziană.

- Advertisement -

Și orarul avioanelor a fost afectat din cauza vântului și a ploii.

Furtuna a lovit puternic și Parisul. Turnul Eiffel, cel mai important obiectiv turistic din Paris, a fost închis din cauza vântului. Accesul a fost interzis în parcuri, grădini și cimitire.

36 de departamente rămân în continuare în alertă portocalie de vânt puternic și valuri uriașe. Meteorologii spun că furtuna se deplasează spre est și că va mai dura până mâine după-amiază.

Eleanor a provocat pagube și în Irlanda, și în Marea Britanie.

Mai multe locuințe și sedii ale unor companii au fost avariate în zonele de coastă.

Al doilea nivel de alertă ca importanță a rămas încă valabil pentru țărmul irlandez, unde mareele și valurile puternice vor provoca alte pagube și inundații.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: