15.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Furtuna Ciara, Marea Britanie este în continuare sub avertizare

Furtuna Ciara, care a lovit, duminică, Marea Britanie şi nordul Europei continentale, a provocat inundaţii şi puternice rafale puternice de vânt, ce au ajuns la peste 145 km pe oră, forţând anularea a sute de zboruri, a serviciilor feroviare şi a mai multor evenimente.

Peste 200 de avertismente de inundaţii au fost emise în Marea Britanie.

- Advertisement -

Una dintre cele mai severe atenţionări vizează provincia Yorkshire, din nordul Angliei, unde se preconizează că apa se va revărsa peste barajele de protecţie şi va ameninţa vieţile locuitorilor din împrejurimi.

Furtuna Ciara a provocat perturbări majore transportului prin regiune; în Olanda, aproximativ 240 de zboruri către şi din aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, au fost anulate în timp ce Ciara a răbufnit în largul Atlanticului cu rafale de până la 120 km/h.  

Reţeaua feroviară a Marii Britanii a fost afectată de vremea capricioasă – mai multe linii electrice au căzut, copacii doborâţi au blocat şinele de cale ferată.

Compania naţională i-a încurajat pe britanici să evite călătoriile în această perioadă.  

Toate operaţiunile de transport din şi înspre Portul Dover al Marii Britanii au fost suspendate, iar podul Humber din nordul Angliei a fost închis total, pentru a doua oară în istoria sa, de la deschiderea din 1981.  

Cele opt parcuri regale din Londra, care adăpostesc peste 170.000 de copaci, au fost închise şi chiar schimbarea gărzii de la Palatul Buckingham, o importantă atracţie turistică, a fost anulată.  

Evenimentele sportive au fost şi ele afectate; Manchester City a declarat că meciul din Premier League împotriva echipei West Ham a fost amânat din cauza „condiţiilor meteorologice extreme şi în continuă escaladare”.  

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: