5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Franţa şi Marea Britanie nu au ajuns la niciun acord privind pescuitul (video)

Negocierile dintre pescarii francezi şi britanici privind pescuitul de scoici nu au ajuns la nicio concluzie, a declarat Stephane Travert, ministrul Agriculturii din Franţa, lucru care creşte posibilitatea unor noi tensiuni pe mare, relatează Reuters.

Pescarii au eşuat în găsirea unei soluţii pentru disputa privind pescuitul de scoici”, a declarat ministrul.

Travert a transmis că Marina franceză este pregătită să intervină în cazul unor noi conflicte dintre pescarii din cele două ţări.

Pescarii francezi au făcut o ofertă finală marţi, care trebuie acceptată miercuri cel târziu de către britanici.

- Advertisement -

Pescarii britanici au declarat că oferta francezilor este de natură „totul sau nimic” şi că „nici nu se gândesc să accepte”.

În luna august, echipajele a cel puţin 40 de bărci de pescuit franceze şi cinci bărci britanice au intrat în conflict în apropierea coastei Normandiei din nordul Franţei, pe motiv că britanicii au un „avantaj incorect” în pescuirea de scoici.

Echipajele bărcilor au ciocnit ambarcaţiunile şi au aruncat cu pietre şi obiecte contondente.

Un oficial francez a declarat că nicio persoană nu a fost rănită în timpul conflictului, dar a catalogat incidentul ca fiind „extrem de periculos”.

Pescarii francezi sunt nemulţumiţi de faptul că bărcile de pescuit britanice au un avantaj incorect. Guvernul Franţei nu permite pescuirea de scoici până la începutul lunii octombrie, pentru a nu pune în pericol specia, interdicţie inexistentă în Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: