1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Francezii cer negociatorilor din UE şi Marea Britanie să asigure libera circulaţie a medicamentelor

Producătorii francezi de medicamente cer negociatorilor din Uniunea Europeană şi Marea Britanie să asigure libera circulaţie a medicamentelor, pentru a nu fi nevoiţi să plătească de două ori testarea produselor lor.

Ieşirea Marii Britanii din UE fără un acord, pe 29 martie 2019, pune în pericol aprovizionarea cu mii de medicamente, iar producătorii sunt obligaţi să pregătească testarea dublă a produselor şi acorduri de licenţiere, pentru a menţine medicamentele pe piaţă.

Suntem îngrijoraţi pentru că vedem că sănătatea şi mendicamentele în special nu par să fie în fruntea listei negocierilor pentru Brexit, când în mod clar ar trebui să fie“, a declarat joi Philippe Lamoureux, directorul organizaţiei de lobby LEEM.

- Advertisement -

În fiecare stat membru au fost înfiinţate comisii de evaluare a implicaţiilor Brexit pentru sectorul farmaceutic. În orice caz, libera circulaţie a medicamentelor trebuie să fie menţinută, în interesul pacienţilor de pe ambele maluri ale Canalului“, a spus acesta.

În Germania, producătorii de medicamente au cerut guvernului să analizeze lanţul de furnizori, pentru a identifica orice vulnerabilitate care ar putea provoca un deficit de medicamente esenţiale.

Lamoureux a spus că Franţa nu a adoptat o abordare similară, dar unele companii iau oricum iniţiativa.

Sanofi, cel mai mare producător francez de medicamente, a anunţat luna trecută că va mări stocurile de medicamente din Marea Britanie, urmând exemplul AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Roche şi Novartis.

Marea Britanie este al treilea mare client al Franţei în privinţa exporturilor de medicamente. De cealaltă parte, Marea Britanie este al şaptelea mare furnizor în Franţa“, a declarat Lamoureux, adăugând că este prematur să fie estimat impactul Brexitului asupra locurilor de muncă.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a avertizat luna trecută în privinţa unor pierderi peste aşteptări de angajaţi şi de activităţi ca urmare a transferării din Londra la Amsterdan, din cauza Brexitului.

Un sondaj Reuters efectuat în această lună a arătat că economiştii şi analiştii anticipează o probabilitate de 25% ca Marea Britanie să iasă din UE fără un acord.

Peste 2.600 de medicamente au o parte din producţie în Marea Britanie, în timp ce 45 de milioane de cutii de medicamente sunt livrate lunar din Marea Britanie în state UE, potrivit datelor din industria farmaceutică. Alte 37 de milioane de cutii de medicamente sunt livrate din UE în Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: