9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Fondul gigant de investiții Blackstone renunță la Londra pentru Luxemburg

Fondul american de investiţii Blackstone se află printre firmele de servicii financiare care au ales Luxemburgul ca bază europeană de operaţiuni, în urma votului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, luni, Nicolas Mackel, şeful Agenţiei de dezvoltare financiară din Luxemburg, într-un interviu acordat Reuters.

Firmele de servicii financiare cu sediul în Marea Britanie, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

Blackstone este printre cele trei sau patru fonduri de investiţii care au preferat Luxemburgul în defavoarea altor centre europene mai mari, a declarat Nicolas Mackel.

- Advertisement -

Asta ne-a spus Blackstone încă din decembrie“, a explicat oficialul din Luxemburg, adăugând că nu poate nominaliza alte firme deoarece acestea încă nu şi-au făcut publice deciziile.

Reprezentanţii Blackstone nu au comentat informaţia.

În prezent, băncile cu sediul în Marea Britanie pot oferi gratuit servicii în UE pe baza unui sistem de tip “paşaport“, considerat drept cea mai importantă caracteristică a pieţei unice europene pentru firmele din sectorul financiar. Însă, acest lucru este pus sub semnul întrebării după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, conform Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: