15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Fondatorul agenţiei de pariuri Bet365, cea mai bogată femeie din Marea Britanie

Denise Coates, fondatorul şi CEO-ul agenţiei de pariuri Bet365, a câştigat anul trecut 468,9 milioane de lire din salariu şi dividende, cu aproape 50% peste nivelul înregistrat în anul precedent.

Salariul, în valoare de 421,2 milioane lire, o transformă pe Coates într-unul dintre cei mai bine plătiţi directori executivi din lume şi îi întăreşte statutul de cea mai bogată femeie din Regatul Unit. CEO-ul a câştigat peste 1,5 miliarde de dolari în ultimul deceniu.

- Advertisement -

Fondat în urmă cu aproape 20 de ani, Bet365 a beneficiat de pe urma popularităţii tot mai mari a platformelor online de pariere. Compania engleză a raportat venituri de 2,8 miliarde de dolari la sfârşitul ultimului exerciţiu financiar. Rezultatul reprezintă o scădere de 8%, provocată de impactul exercitat de pandemie asupra sporturilor.

Între timp, profiturile operaţionale au scăzut cu peste 50% la 194,7 milioane de lire, în mare parte din cauza salariului obţinut de Coates, care a crescut de la 276,6 milioane de lire.

După ce a absolvit Universitatea Sheffield cu o diplomă în econometrie, Coates s-a antrenat să devină contabilă şi a preluat un mic lanţ de case de pariuri, deţinut de tatăl său, urmând să devină director general la vârsta de 22 de ani.

Familia Coates deţine clubul de fotbal Stoke City, aflat în prezent în Championship, a doua ligă engleză.

Mai mult, CEO-ul Bet365 este singura femeie din cei 17 miliardari britanici care se regăsesc în clasamentul Bloomberg Billionaires Index, alături de Richard Branson, fondatorul Virgin Group, şi Joe Lewis, proprietarul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: