18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Fluxul talentelor îşi schimbă direcţia dinspre Londra spre Europa de Est

În condiţiile în care Londra se pregăteşte pentru un exod al talentelor post-Brexit, Europa Centrală şi de Est se pregăteşte pentru un influx.

După ani întregi în care cei mai talentaţi angajaţi s-au îndreptat în masă către vest în căutare de locuri de muncă mai bine plătite, regiunea are acum mai multe de oferit, potrivit sursei citate, care oferă exemple: printre cei care angajează în regiune se numără Goldman Sachs în Polonia sau Pfizer în Cehia.

Numărul poziţiilor din domeniile serviciilor financiare, juridic, de cercetare şi design din centrele de servicii de business din Europa Centrală şi de Est (ECE) va înregistra mai mult de o triplare, la 1 milion, în perioada 2015-2025, scrie Bloomberg Businessweek, care citează Association of Business Service Leaders (ABSL), un grup cu reprezentanţe în ECE.

Când BlackRock, cel mai mare administrator de active al lumii, a anunţat că deschide un nou birou în Budapesta în acest an, cu 500 de posturi, a fost inundat de cereri din Londra.

- Advertisement -

Numărul celor interesaţi să părăsească centrul financiar al Europei pentru Ungaria a reprezentat o treime din cereri.

Angajatorii britanici cred că un sfert din cetă­ţenii din UE care lucrează pentru ei se gândesc să plece în acest an, relevă, pe de altă parte, un son­daj realizat de Chartered Institute of Personnel and Development.

Nesiguranţa legată de Brexit va intensifica probabil această tendinţă, Polonia urmând să fie probabil cea mai mare beneficiară. Guvernul polonez spune că va atrage până la 30.000 de poziţii britanice în acest an. În domeniul serviciilor financiare, Goldman Sachs intenţionează să-şi înjumătăţească stafful din Londra la 3.000 de poziţii şi îşi va extinde personalul din Varşovia la „câteva sute“ de oameni în următorii trei ani, potrivit publicaţiei germane de business Handelsblatt.

JPMorgan Chase, care ar putea reloca până la 2.500 de poziţii în regiune, priveşte de asemenea către Polonia. UBS are deja un centru global în Cracovia. În Cehia, Brno are birouri pentru AT&T, în timp ce Cluj-Napoca are Hewlett Packard Enterprises.

Salariile mai mari din Vest continuă să-i atragă pe est-europeni, iar numărul celor care părăsesc Londra pentru Europa de Est nu va fi suficient pentru a compensa aceste pierderi pe termen scurt.

Plecarea muncitorilor din Europa de Est a creat un deficit de forţă de muncă ce afectează creşterea economiilor din regiune, Ungaria, Polonia, România şi Cehia lăudându-se cu patru din cele mai scăzute opt rate ale şomajului din UE, potrivit Eurostat.

Cehii au cea mai scăzută rată, de 3,4%. Centrele de servicii de business ajută la creşterea productivităţii angajaţilor. Această productivitate sporită susţine creşterile salariale, iar acestea contribuie la menţinere unor muncitori pe plan local.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: