8.4 C
London
Monday, January 10, 2022
8.4 C
London
Monday, January 10, 2022

Florin Georgescu a făcut drumul până la Londra pe bicicletă

[quote_box_center]Ciclistul care cucereşte lumea pe întuneric[/quote_box_center]

Florin Georgescu (38 de ani), din Bucureşti, este nevăzător de la vârsta de 14 ani, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-şi împlinească visurile ca orice om. A străbătut jumătate din ţară pe o bicicletă tandem, iar apoi a făcut drumul până la Londra alături de un prieten.

- Advertisement -

Florin Georgescu (38 de ani) şi-a pierdut vederea în urmă cu 24 de ani din cauza unei boli cu care s-a născut şi despre care nu mai vrea să vorbească. Asta nu-l opreşte să fie prezent la aproape toate competiţiile de ciclism din Capitală şi din ţară, pentru că, spune el, vrea să demonstreze că se poate. A învăţat să-şi accepte deficienţele şi să simtă poezia din frumuseţile aflate în jurul lui.

Prima dată când s-a apucat de bicicletă, avându-l ca pilot pe Alexandru, a crezut că trebuie să deprindă un stil special, însă a constatat că nu e deloc aşa. [quote_box_center]Când ne-am urcat pe bicicletă am şi mers prin oraş, prin trafic, fără să avem nevoie de o perioadă de acomodare[/quote_box_center]

Cei doi nu s-au oprit după semiturul de 1.000 de kilometri de la Bucureşti la Sighetu Marmaţiei. În 2012, au plecat în tandem pe bicicletă până la Londra, unde se desfăşurau Jocurile Paralimpice. Aventura a durat 20 de zile. „A fost o provocare fabuloasă. După primele cinci-şase zile de mers pe bicicletă îţi vine să o arunci, dar dimineaţa o iei de la capăt. Consider că trebuie să stai bine şi cu psihicul“, spune el. Cei doi au plecat în expediţia de 2.000 de kilometri din Arad, la 15 iulie 2012, şi au pedalat, în medie, 100 de kilometri pe zi.

În această experienţă, Florin şi Alexandru nu au plecat singuri. Îi urmau alţi doi prieteni cu o rulotă. [pull_quote_center]Eram patru derbedei laolaltă: eu, Alexandru, Robert şi Cristi. Fiecare avea sarcinile sale. Robert şi Cristi editau imaginile şi le puneau seara pe internet, iar Alex ne făcea dimineaţa cafeaua. Seara, obişnuiam să stăm până mai târziu la o bere, iar eu cântam la chitară. Dimineaţa, fireşte, era foarte greu să ne trezim, iar Alex trăgea de noi. Aşa se face că primea în cap pantofi sau alte obiecte care erau la îndemână. De ciudă că nu ne putea trezi, el lua chitara mea şi răgea ca un măgar, fiind un afon[/pull_quote_center]

Pe drumul până la Londra s-au oprit în campinguri special amenajate pentru rulote şi şi-au făcut mulţi prieteni. Când au ajuns la destinaţie, mărturiseşte Florin, au fost întâmpinaţi de oficialităţi care i-au felicitat pentru curajul lor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: