3.8 C
London
Monday, November 22, 2021
3.8 C
London
Monday, November 22, 2021

Florin Dobre singurul designer român de modă masculină care a adus Londra la Bucureşti

[quote_box_center]În capitala Marii Britanii, designerul a susţinut show-uri spectaculoase, iar, pe cel mai recent dintre ele l-a transpus, în această seară, în Bucureşti.[/quote_box_center]

Florin Dobre a creat, de această dată, o colecţie 100% românească, pentru a cărei realizare a folosit O SINGURĂ BUCATĂ DE MATERIAL textil în lungime de 62,2 metri.

- Advertisement -

De altfel, chiar numele colecţiei pe designerul a prezentat-o la Londra şi, acum, la Bucureşti, este inspirat de această cifră: “62.2 Meters”.

[pull_quote_center]Ideea centrală a colecţiei semnate de Florin Dobre este unitatea românilor, bucata de material relectând esenţa şi rezistenţa unităţii româneţti în faţa tuturor şi a timpului.[/pull_quote_center]

Un alt aspect inedit este colaborarea designerului cu una dintre cele mai mari şi, totodată, puţinele fabrici de textile din ţară. Pentru punerea în practică a ideii sale îndrăzneţe pentru moda româneacă, el a apelat la ajutorul Departamentului de Creaţie al fabricii Dorobanţul SA.

Dacă, la Londra, podium de prezentare au fost chiar străzile metropolei britanice, în Bucureşti designerul a recreat atmosfera cosmopolită într-un spaţiu destul de generos.

Scena a fost o stradă decorată în stil londonez, iar spectatorii vau putut vedea cum show-ul de modă se construieşte în timp real, în faţa lor, marcând astfel efemeritatea clipei, participarea prin non-participare la timul modern, precum şi goana zilnică după plăceri imediate care golesc, însă, sufletul şi spiritul, uneori iremediabil.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: