7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Flavia Kenyon, singurul avocat pledant roman din Marea Britanie

Si-a dedicat anii de facultate studiului, iar acum se lupta ca un leu in instantele de judecata, intr-o lume a barbatilor.

Flavia Kenyon romanca face cariera in elita justitiei britanice, unde poarta cu mandrie roba si peruca.

Isi face meseria impecabil si este singurul avocat roman acceptat sa pledeze in Regatul Unit. Acum invata sa devina primul judecator roman la Londra si vorbeste o engleza impecabila. Se scuza, pentru ca in ultimul timp chiar a inceput sa amestece cuvintele in limba romana, dar spune ca nu va uita niciodata locurile in care s-a nascut.

- Advertisement -

Zona Temple Gardens, pe malul Tamisei, in centrul Londrei – un campus care cuprinde mai multe strazi si cladirile aferente reprezinta inima Marii Britanii in materie de drept penal, civil si commercial. Un urias centru juridic englez, cu traditie de secole. Printre cladirile cu aer victorian, are si Flavia Kenyon biroul.

Flavia este singurul avocat pledant roman din Marea Britanie. in fata Baroului, are numele inscris alaturi de cel al altor avocati britanici, langa usa de la intrare.

Flavia vorbeste perfect limba engleza si ascultand-o nu iti dai seama ca vine din afara Marii Britanii.

Face cariera intr-o lume a barbatilor. A inceput sa bata instantele de judecata londoneze inca de acum 20 de ani, pe cand era eleva si a plecat cu o bursa la Londra. In 1995 s-a inscris la Drept la celebra Universitate Oxford. La barou practica doar din 2005 si s-a specializat in drept penal, unde a ales sa fie doar avocat aparator. Considera ca e o provocare mai mare, fiind mult mai usor sa acuzi.

[pull_quote_center]Eu lupt pentru clientii mei si nu sunt un oponent usor. Au de luptat in fata mea, da[/pull_quote_center] , spune Flavia Kenyon.

Spune ca sistemul britanic i se potriveste ca o manusa, in care avocatii si judecatorii isi poarta cu mandrie perucile, la fel ca acum 400 de ani.

Flavia Kenyon: [pull_quote_center]Este un semn de respect, este un semn de distinctie. Sunt anonim, sunt o peruca, ca orice peruca.[/pull_quote_center]

Flavia apara de la suspecti de talharie si viol, la spargatori de banci, proxeneti, escroci si hoti de buzunare. Si multi dintre clienti sunt infractori romani. Spune ca isi cunoaste poporul si cultura romaneasca si ii este mai usor sa convinga juratii pentru pedepse mai mici, decat ar face-o un avocat britanic. Spune ca nu a simtit ca este discriminata printre colegii de breasla. In schimb, a descoperit ca britanicii certati cu legea au devenit mai suspiciosi.

Flavia Kenyon se declara indragostita de sistemul de drept anglo-saxon, care presupune multa traditie. Chiar si in era tenologiei, cu stocare de informatii in format digital, procesul britanic are reguli mostenite din perioada victoriana.

Vorbeste in numele oamenilor, ii apara cu argumente legale. Si-a asumat sa munceasca intr-un domeniu mai putin accesibil. E mandra ca e romanca si nu a uitat limba natala, desi de doua decenii e nevoita sa vorbeasca la serviciu o engleza impecabila.

Avocatul pledant Flavia Kenyon a contribuit si contribuie la actul de justitie britanic. Cu fiecare proces castigat, participa la consolidarea justitiei engleze, care se bazeaza pe puterea precedentului.

[pull_quote_center]Sper sa fiu primul judecator roman in Anglia.[/pull_quote_center]

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook & pagina noastră de Twitter.

- Advertisement -
Sourceincont

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: