9.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022
9.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Finanțare de 1,2 milioane pentru un startup fondat de un IT-ist român

Un startup de securitate cibernetică, fondat de un IT-ist român la Londra, a obținut zilele trecute o finanțare de capital de risc de 1,2 milioane de lire sterline.

Finanțarea a obținut-o din partea unor investitori de venture capital.

- Advertisement -

Bănățeanul Flavius Pleșu a fondat, în iunie 2015, la Londra, startup-ul OutThink, iar pe 14 februarie a obținut o finanțare seed de 1,2 milioane de lire sterline din partea unui grup de investitori condus de fondul de investiții Forward Partners.

Printre investitori se mai numără Paramount Computer Systems și Subatomic Analytics.

Startup-ul londonez cu ADN românesc a realizat prima platformă software as a service (SaaS) de anticipare a riscurilor de securitate cibernetică generate de factorul uman (Predictive Human Risk Intelligence), potrivit publicației britanice UKTN.

Cu investiția obținută, OutThink va putea să se extindă în Marea Britanie, Europa și Orientul Mijlociu și să-și lărgească baza de clienți.

Printre clienții săi se numără deja Vodafone, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) și Holland & Barrett.

Banii vor fi folosiți și pentru a continua dezvoltarea produsului său principal, axat pe analize predictive și modele de date avansate,după cum notează startupcafe.ro.

Experiență în securitate cibernetică

Finanțarea este crucială pentru ca OutThink să continue inovarea și ne va permite să avansăm cu dezvoltarea generației următoare de sisteme de prevenire a riscurilor de securitate focalizate pe factorul uman”, a spus bănățeanul pentru BDaily News.

Cu o bogată experiență în securitate cibernetică, Flavius Pleșu a ocupat, printre altele, funcția de șef al departamentului de securitate informațională (CISO – chief information security officer) al Bank of Ireland (2017-2019).

În România a lucrat la o serie de companii private, dar și în sectorul public, ca specialist în informații clasificate în Ministerul Afacerilor Interne – Compartimentul structura de securitate în domeniul protecției informațiilor clasificate (2006-2008).

El a absolvit Automatică și Calculatoare la Universitatea Politehnică Timișoara (2003) și Informatică la universitatea privată „Tibiscus”.

De asemena, Flavius a studiat securitatea informațională la Royal Holloway, Londra (2014), și a urmat diverse programe educaționale de IT la University of Washington (2013) și Stanford (2012), potrivit profiliului său de pe LinkedIn.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: