11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

Finala Cupei Angliei ar putea avea loc la 5 sau 8 august

- Advertisement -

Finala Cupei Angliei ar putea avea loc la 5 sau 8 august, potrivit Proiectului Restart de reluare a competiţiilor de fotbal la care lucrează federaţia, liga şi cluburile, informează dailymail.

Forurile fotbalistice şi cluburile din Premier League au discutat, despre paşii care ar urma fi făcuţi pentru eventuala reluare a campionatului, atunci când va fi potrivit şi sigur pentru toţi participanţii.

- Advertisement -

Cluburile, federaţia şi liga se gândesc la primele acţiuni de după pauza cauzată de pandemia de coronavirus şi au precizat că jucătorii vor reveni la antrenamente şi la meciuri doar în funcţie de dispoziţiile guvernului, ţinând cont de sfaturile medicilor şi după discuţii cu fotbaliştii şi antrenorii.

La întrunirea de vineri nu s-a luat nicio decizie, ci doar a avut loc un schimb de idei cu privire la Proiectul Restart.

Potrivit acestuia, finala Cupei Angliei ar urma să încheie sezonul, la 5 sau 8 august.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Cupa Angliei a fost întreruptă înaintea fazei sferturilor de finală.

Conform Proiectului Restart, toate meciurile, inclusiv semifinalele şi finala, ar urma să se joace pe Stadionul Wembley din Londra.

Daily Mail a precizat că agenţia IMG, care a negociat o parte de 575 de milioane de lire sterline din contractul de 820 de milioane pentru drepturile TV ale Cupei Angliei cu difuzorii străini, a reţinut o plată aferentă sferturilor de finală, deoarece niciuna dintre cele patru partide nu a avut loc aşa cum era programat.

Cu toate acestea, în cazul în care Cupa Angliei se va disputa, FA ar putea totuşi să obţină cea mai mare parte a banilor din cedarea drepturilor TV.

Preşedintele executiv al Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), Mark Bullingham, a estimat la 100 de milioane de lire sterline pierderile forului cauzate de pandemia de coronavirus.

Am avut un impact financiar imediat şi semnificativ din cauza amânării meciurilor internaţionale ale Angliei, partidelor din Cupa Angliei şi evenimentelor de pe Wembley şi nu există un calendar clar când vor se vor relua. Impactul financiar total este de aproximativ 100 de lire sterline, dar ar putea depăşi cu uşurinţă 150 de lire sterline, în funcţie de durata măsurilor sanitare ale guvernului“, a spus el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news