9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Festivalul de Film Românesc de la Londra (30 noi – 6 dec) va prezenta publicului britanic o selecţie de pelicule

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Londra (FFR) se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie şi va prezenta publicului britanic o selecţie de pelicule, precum:

  • Aferim!“, de Radu Jude,
  • De ce eu?“, de Tudor Giurgiu,
  • Comoara“, de Corneliu Porumboiu.

Festivalul de Film Românesc de la Londra este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Festivalul va avea tema “Poveşti neîncheiate” şi va prezenta o selecţie atractivă şi provocatoare de titluri, în spaţiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho.

Invitaţi speciali din România vor fi prezenţi la proiecţii şi evenimente conexe festivalului.

anunturiuk.com Aferim
Aferim!
- Advertisement -

Între aceştia se numără:

  • regizorul Stere Gulea (“Moromeţii”),
  • actorii Andreea Vasile (“De ce eu?”) şi Toma Cuzin (“Aferim!” şi “Comoara”),
  • scenaristul Alexandru Baciu (“Un etaj mai jos”),
  • producătoarea Florentina Onea (“Box”).

Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiţie, care se bucură de o audienţă foarte dedicată. Când a fost iniţiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei româneşti tocmai se lansa, aducând în prim plan actori şi regizori remarcabili. Susţinut şi insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producţii cinematografice româneşti foarte diverse, de cea mai bună calitate“, a declarat Ramona Mitrică, director al festivalului, într-un comunicat remis mediafax.

Festivalul de Film Românesc de la Londra a fost întotdeauna un mijloc important de a transmite un mesaj pozitiv despre România. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaştilor din România şi cinematografele Curzon din Londra.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul www.rofilmfest.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: