29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Fermier “Din 50 de muncitori englezi am rămas doar cu 7”

Un fermier care a început recolta de sparanghel cu 50 de muncitori britanici și a rămas până la urmă doar cu șapte, a blamat Guvernul pentru că nu a făcut mai mult pentru a-l ajuta.

Muncitorii sezonieri din România trebuiau să ajungă în Marea Britanie pentru a-i ajuta pe fermieri la cules de sparanghel la sfârșitul săptămânii, însă zborurile lor au fost anulate după ce Guvernul României a aplicat măsuri mai stricte de împotriva pandemiei.

- Advertisement -

Un fermier din estul Angliei, care a vrut să rămână anonim, spune că se confruntă cu un „coșmar absolut”.

După ce 50 de muncitori și studenți britanici s-au înscris pentru a-l ajuta la fermă, doar șapte au rămas alături de el la cules de sparanghel în acest weekend.

Fermierul anonim a declarat: „Guvernul care crede că britanicii vor lucra pământul, sunt amăgiți. Nu are succes angajarea lucrătorilor britanici. Nu este un succes”.

Ali Capper, președintele Horticulture and Potatoes for the National Farmers’ Union (NFU), a relatat că cei obișnuiți cu munca de birou ar putea să nu fie suficient de potriviți din punct de vedere fizic.

Ea a spus: „Este o muncă grea. Trebuie să fii apt fizic. Pentru oamenii obișnuiți cu munca de birou sau o cu viață petrecută în mare parte în fața computerului, vor afla că-și folosesc mușchi pe care nu i-au folosit înainte”.

Proprietarii de ferme din toată Marea Britanie au dezvăluit că unele dintre câmpurile lor de sparanghel vor fi lăsate să putrezească. 

În mod normal, avem 130 de lucrători, însă acum avem doar 70, în mare parte englezi”, a spus un fermier.

Un altul a afirmat că a început inițial cu 50 de muncitori englezi, iar acum a rămas doar cu șase sau șapte.

Acesta mai spune că va fi aceeași poveste peste tot, pentru că lucrătorii englezi nu sunt obișnuiți cu munca câmpului.

Sparanghelul este prima recoltă. Odată ce căpșunile și fructele de pădure se vor coace, atunci vor fi cu adevărat probleme” a afirmat un alt fermier.

În mod normal, până la 80.000 de lucrători ajută fermierii la cules în Marea Britanie, marea majoritate fiind din Europa de Est. 

Cu toate acestea, coronavirusul a oprit mulți dintre acești lucrători să călătorească în Marea Britanie.

La începutul lunii trecute, fermierii au susținut zboruri speciale charter pentru a prelua sute de lucrători din România și a-i aduce în Marea Britanie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: