4.4 C
London
Friday, January 22, 2021

Femeile între 20 și 40 de ani, cel mai grav afectate de de covid-19

- Advertisement -

Femeile între 20 și 40 de ani sunt cel mai grav afectate de cel de-al doilea val de coronavirus din Marea Britanie, arată datele NHS, citate de Daily Mail.

Analiza înregistrărilor spitalicești arată că a existat o creștere semnificativă a numărului de femei cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani internate cu infecții grave din cauza Covid-19, în luna august.

- Advertisement -

SAGE suspectează că creșterea se datorează faptului că femeile din această grupă de vârstă sunt mai predispuse să lucreze în locuri de muncă orientate către clienți, care le fac vulnerabile la contractarea bolii.

Problema se agravează datorită aderenței slabe la regulile de distanțare socială care pun femeile tinere în pericol, spune profesorului Calum Semple, expert în boli infecțioase la Universitatea din Liverpool și membru al SAGE.

În timpul primului val de pandemie din Marea Britanie, bărbații au fost cei mai grav afectați de coronavirus, tendință observată și la nivel mondial.

Analiza profesorului Semple arată că, din ianuarie până în august, din 130.000 de persoane internate cu Covid-19 56%  au fost bărbați și 44% au fost femei.

Însă, de la 1 august, femeile au reprezentat 48% dintre pacienții tratați în spital, marea majoritate a internărilor fiind în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

Profesorul Calum Semple a declarat pentru The Guardian: „Vedem un exces mare. Ceva nu este în regulă în modul în care societatea este gestionată, deoarece femeile cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani duc în prezent greul acestui al doilea val.”

Este clar pentru mine că aceste femei care lucrează sunt expuse virusului și acest lucru se poate datora doar faptului că alte părți ale societății nu țin cont de recomandări. Mesajul este că virusul este real și afectează adulții mai tineri”, a spus omul de știință.

Organizațiile de caritate pentru femei au declarat că descoperirea este „profund îngrijorătoare” și au susținut că măsurile de reactivare a economiei în timpul verii au afectat în mod disproporționat femeile.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news