2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Femeile din România care trăiesc în Marea Britanie sunt cele mai fertile

Femeile din România care trăiesc în Marea Britanie sunt cele mai fertile în comparaţie cu cele din alte ţări ale Uniunii Europene, informează Oficiul Naţional de Statistică din Albion, citat de publicaţia „The Daily Mail”.

Româncele care locuiesc în Anglia şi Wales sunt cele mai fertile femei din Uniunea Europeană este concluzia la care au ajuns jurnaliştii de la „Daily Mail”, citând date ale Oficiului Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS). Potrivit statisticilor, unul din patru copii care sunt născuţi în Albion provine de le mame care au venit din alte ţări în Regat.

- Advertisement -

Jurnaliştii de la „Daily Mail” notează că rata mai mare a natalităţii din rândul femeilor imigrante poate proveni de la ajutoarele generoase de creştere a copilului pe care Marea Britanie le oferă.

Conform recensământului din 2011, femeile născute în Marea Britanie au un indice de fertilitate de 1,84, comparativ cu 2,93, rata obţinută de femeile românce, cel mai mare indice din Uniunea Europeană.

Jurnaliştii britanici mai scriu că alte cinci ţări au o rată de natalitate mai mare decât cea a femeilor britanice: Letonia, Cehia, Lituania, Slovacia şi Polonia. Cele mai scazute rate ale natalităţii, potrivit statisticilor britanice, sunt regăsite în ţările din sud, în principal în Italia şi Grecia.

Datele Oficiului Naţional de Statistică din Albion mai arată că femeile din Polonia au avut cele mai multe naşteri în Regat, în anul 2011, această cifra datorându-se faptului că la acea perioadă în Marea Britanie se aflau foarte multe femei poloneze ajunse la o vârstă fertilă.

[quote_box_center]Femeile din România care locuiesc în Marea Britanie au mai multe naşteri decât în ţara lor de origine. Motivele sunt greu de stabilit. Ar putea fi vorba de condiţiile mai bune decât din ţara lor[/quote_box_center], a spus Oliver Dormon, de la ONS, potrivit celor de la Daily Mail.

Studiul mai arată că rata fertilitaţii la femeile care nu sunt născute în Marea Britanie nu s-a schimbat in mod fundamental în ultimii zece ani, între 2001 şi 2011.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: