7.9 C
London
Thursday, May 5, 2022
7.9 C
London
Thursday, May 5, 2022

Femei din Marea Britanie victime ale practicii mutilării genitale

[quote_box_center]Excizia este un “scandal naţional” în Marea Britanie, unde această practică a vizat aproximativ 170.000 de femei, se arată într-un raport parlamentar prezentat joi, care critică eşecul autorităţilor în lupta împotriva acestor mutilări şi care citează Franţa ca un exemplu de urmat.[/quote_box_center]

În raportul său, Comisia parlamentară pentru afaceri interne consideră că ‘eşecul’ autorităţilor britanice în lupta împotriva mutilărilor genitale la femei este un ‘scandal naţional‘.

- Advertisement -

Parlamentarii consideră că ‘preocuparea deplasată de a respecta sensibilităţile culturale în detrimentul drepturilor copilului este una din principalele cauze‘ ale acestui eşec.

Raportul, care estimează că 170.000 de femei din Marea Britanie ar fi fost supuse unor astfel de mutilări şi că 65.000 de fete mai mici de 13 sunt ameninţate, face apel la ‘un plan de acţiune naţional’.

Raportul subliniază că numărul acestor mutilări, practicate în principal de comunităţile de imigranţi din ţări din cornul Africii, cum ar fi Somalia, este în creştere.

[pull_quote_center]’Probabil că mutilarea a mii de fete, pe care statul are datoria de a le proteja, ar fi putut fi evitată’, a denunţat preşedintele comisiei, Keith Vaz, afirmând că ‘guvernele succesive, clasa politică, poliţia, serviciile de sănătate şi de educaţie şi serviciile sociale îşi împart responsabilitatea‘ pentru acest eşec.[/pull_quote_center]

Raportul îndeamnă să fie urmat exemplul Franţei, ‘unde un mare număr de inculpări cu succes au jucat un rol-cheie pentru a descuraja o astfel de practică’.
Potrivi raportului, poliţia şi procuratura din Marea Britanie au fost ‘extrem de pasive’, aşteptând ca victimele să se manifeste, deşi sunt puţine şanse ca acestea să o facă.

Mutilările genitale feminine implică toate intervenţiile care constau în îndepărtarea totală sau parţială a organelor genitale externe la femei din motive culturale sau religioase.
Această practică poate provoca hemoragii grave şi probleme urinare şi, apoi, chisturi, infecţii, sterilitate, complicaţii în timpul sarcinii.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 125 de milioane de fete şi femei din întreaga lume sunt victime ale unor astfel de mutilări.

- Advertisement -
Sourcejurnalul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: