12.6 C
London
Sunday, November 14, 2021
12.6 C
London
Sunday, November 14, 2021

Familia Vardohlip nu-şi vor vedea copilul înapoi cel puţin până în luna martie

Magdalena şi Alexandru Vardohlip au aflat de la judecătorul de caz că nu-şi vor reprimi copilul, pe Kasian, mai devreme de luna martie. Până atunci se va stabili în urma investigaţiilor medicale, dacă bebeluşul a fost sau nu abuzat fizic, aşa cum bănuiesc autorităţile engleze.

Părinţii români ai lui Kasian, bebeluşul de două luni şi jumătate, trec în aceste zile prin clipe grele după ce au aflat de la judecătorul de caz că nu-şi vor recupera copilul mai devreme de luna martie. Mădălina şi Alexandru Vardohlip au speranţe că vor avea permisiunea să-şi vadă copilul după un program extins de la două ore pe zi, la 3, timp de 4 sau 5 zile pe săptămână.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Am cerut ca să fie mutat copilul cu soţia oriunde vor ei in Londra şi au spus că nu se poate. Sincer suntem muţi de uimire. Trebuie să aşteptăm rezultatul investigaţiilor medicale la copil. Tot procesul va dura până în februarie – martie anul viitor[/pull_quote_center] , a spus Alexandru Vardohlip, tatăl lui Kasian.

În această perioadă bebeluşul este în grija unei familii care este recomandată de cei de la Asistenţa Socială. Părinţii români îşi văd copilul la un centru de copii, iar revederea este cruntă.

[pull_quote_center]Am reuşit să îl vedem de trei ori, câte două ore pe zi. Copilul e bulversat, se schimbă mediul prea rapid pentru el, ne vede puţin, şi apoi gata. Din acele două ore, durează până îşi dă seama că suntem noi cu el şi începe să gângurească puţin. La sfârşit, când trebuie să plecăm, începe să plângă şi abia după ce se termina tot şi ajungem în maşină, începem şi noi să plângem[/pull_quote_center] , mai spune părintele copilului.

La prima din cele trei întâlniri, Alexandru Vardohlip susţine că micul Kasian era murdar în palme şi sub unghiuţe, semne care arată că familia nu-i acordă atenţia de care are nevoie unui copil de două luni şi jumătate.

Copil luat din braţele părinţilor

Magdalena şi Alexadru Vardohlip au plecat din Piatra Neamţ în Londra în 2012. În septembrie anul acesta, familia a avut parte de o bucurie prilejuită de naşterea primului copil, un băieţel, pe care l-au botezat Kasian.

Naşterea dificilă a lăsat urme vizibile pe corpul bebeluşului care s-a ales cu leziuni pe faţă şi în zona cefei. După două luni şi jumătate, copilul a ajuns din nou la spital după ce părinţii au chemat ambulanţa, alarmaţi de crizele repetate şi nejustificate de plâns ale micuţului. În plus, copilul şi-a pierdut la un moment dat şi cunoştinţa, iar la investigaţii s-au descoperit mai multe hematoame pe creier.

Medicii au suspectat că aceste probleme s-ar fi putut datora unui abuz fizic şi au anunţat imediat Protecţia Copilului care l-a luat pe bebeluş de lângă părinţi. Autorităţile efectuează acum o anchetă pentru a lămuri dacă semnele provin de la eventuale lovituri sau au o cauză medicală.

Părinţii lui Kasian suspectează că starea micuţului este cauzată de naşterea dificilă, dar se gândesc şi la un posibil caz de malpraxis.

Protecția socială din Marea Britanie a luat bebelușul unei familii de români

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: