12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Facilităţi pentru medicii care luptă împotriva COVID-19. Ce măsuri au laut britanicii

Medicii din toată lumea se află în prima linie a luptei cu coronavirusul, fiind eroii acestor zile. În schimbul muncii lor şi al faptului că îşi riscă vieţile zi de zi, ei cei diferite facilităţi de la guvernele ţărilor unde activează, unele revendicări fiind răstite şi imperative, cum s-a întâmplat în Marea Britanie.

Peste 400.000 de semnături s-au strâns pe o petiţie prezentată de Piers Morgan la Good Morning Britain, iar guvernul de la Londra a cedat în cele din urmă şi a acceptat ca personalul din subordinea Ministerului Sănătăţii să nu mai plătească pentru parcare în timp ce se află la serviciu.

- Advertisement -

Personalul NHS trebuie să beneficieze de parcare gratuită cu efect imediat în spitale și alte facilități medicale pe toată durata focarului de coronavirus“, se arată în hotărârea emisă de Guvernul Boris Johnson. Personalul de îngrijire socială și voluntarii serviciilor de sănătate vor fi, de asemenea, scutiți de plata taxelor de parcare.

Guvernul a fost sub o presiune intensă în ultimele zile, pentru a renunța la taxele de parcare pentru lucrătorii din Ministerul Sănătăţii, 415.000 de persoane semnând o petiție prin care solicita anularea plăţilor.

Prezentatorul Good Morning Britain, Piers Morgan, declara că va plăti amenzile oricărui lucrător din domeniul sănătății publice care va fi sancţionat în timp ce se află la serviciu.

Spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii de la Londra au stabilite propriile taxe de parcare, însă Guvernul va acoperi acum costurile oricăror pierderi generate de intrarea în vigoare a măsurii anulării temporare a taxei.

Prevederea scutirii plăţii pentru parcare se va aplica însă nu numai pentru curţile spitalelor sau alte clinici, ci şi parcărilor stradale sau altor parcări publice.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: