9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Expertii avertizeaza ca Marea Britanie va fi lovita de trei valuri de somaj

Marea Britanie va fi lovită de trei valuri de șomaj ca urmare a crizei coronavirusului, spun specialiștii, iar datele oficiale de marți sunt așteptate să arate o creștere record lunară.

Paul Johnson, directorul Institutului de Studii Fiscale, grupul de experți economici, a declarat: “Luna trecută, numărul persoanelor care solicită prestații de șomaj a crescut mai mult decât în ​​oricare altă lună, până la un nivel care nu a fost văzut înainte de Tony Blair a devenit prim-ministru.”

- Advertisement -

Cea mai mare măsură a cifrelor de șomaj care va fi lansată mâine este probabil să înregistreze o creștere record.

Amintiți-vă, aceste creșteri vin într-o perioadă în care planul generos de acordare a licențelor guvernamentale este încă în vigoare.

Deoarece este eliminat treptat în timpul verii și în toamnă, ne putem aștepta ca ratele șomajului să crească dramatic. Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a prelungit schema până la sfârșitul lunii octombrie, însă angajatorii vor trebui să înceapă să contribuie la bugetul asigurărilor naționale de sănătate începând cu luna august.

Unii dintre ei au avertizat că nu își vor permite să facă acest lucru, ceea ce ar putea aduce un al doilea val de concedieri în august.

Un alt val de concedieri este așteptat la sfârșitul schemei de ajutorare, în luna octombrie.

UK Hospitality a declarat că o treime dintre întreprinderile din sectorul ospitalității care au un milion de angajați – ar putea începe procesele de concediere săptămâna viitoare, dacă nu va exista claritate din partea Guvernului cu privire la data la care sectorul va începe să funcționeze.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: