12.5 C
London
Tuesday, November 9, 2021
12.5 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Executivul britanic a adoptat o nouă lege care va lovi în imigranţi

Imigranții nu se mai pot angaja oricum. Datorită acestei legi, românii care se află la muncă pe teritoriul Regatului Unit va trebui să dovedească prin acte oficiale apostilate că dobândesc cunoştiinţe temeinice de limba Engleză, relatează ediţia de ieri a tabloidului Daily Mail.

După o dezbatere maraton, noua prevedere adoptată stipulează că: orice muncitor angajat în sectorul public sau de stat va dovedi o engleză fluentă la nivel conversaţional de tipul GSCE English. În caz contrar, angajatorii britanici nu vor mai putea efectua angajări, iar statul britanic va elabora şi pârghiile necesare care să colecte datele din teritoriu în dreptul fiecărui angajat şi angajator.

Imediat, noul proiecty de lege ce face referire la toţi imigranţii a fost publicat oficial în cursul zilei de ieri şi anexat în setul de măsuri care includ toate Proiectele de lege ale Imigranţilor.

- Advertisement -

Datorită acestei noi măsuri impuse prin lege, executivul britanic caută să stopeze fluxul de muncitori străini şi să diminueze sau să înlăture neprofesionalismul. Noile măsuri se vor aplica deopotrivă pentru toate categoriile sociale care lucrează în sectorul public sau privat.

De la această prevedere nu vor face rabat nici măcar intelectualii. Astfel profesorii, poliţiştii, asistentele medicale, doctorii, administratorii, hotelierii etc vor trebui să dovedească cunoştinţe temeinice de limba engleză, deoarece în mod contrar se vor trezi că li se vor rezilia contractele de muncă, iar cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor fi respinşi pe motive legale.

Totuşi, pentru a veni în sprijinul muncitorilor aflaţi deja în sistem li va permite accesarea unor programe de calificare care vor dura câteva luni după care se vor susţine examene care să ateste nivelul conversaţional dobândit.

Noul Proiect de lege va afecta se pare cel mai mult profesorii, doctorii sau asistentele medicale, aceştia fiind muncitorii aflaţi în posturi ce presupun dialogul social în fiecare secundă a exercitării profesiei lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: