4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Ex-ambasadorul R. Moldova: „Brexit-ul influenţează direct cetăţenii moldoveni”

Ex-ambasadorul R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Iulian Fruntașu a acordat un interviu în care a vorbit inclusiv despre Brexit și consecințele acestuia.

Brexit-ul influenţează direct cetăţenii moldoveni, care sunt într-o situaţie incertă, dar cred că se va rezolva, într-un fel sau altul, statutul lor acolo. Cât priveşte Uniunea Europeană, e o schimbare fundamentală, şi nu cred că ei înşişi au înţeles până la urmă ce au făcut, pentru că a fost, mai degrabă, o izbucnire, o revoltă a unor pături mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic în raport cu elitele politice. Şi asta a luat forma Brexitului, după cum şi în America s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Trump.

Capitalismul a ajuns într-o situaţie din care beneficiază o minoritate, clasa mijlocie devine mai puţin numeroasă, pe când numărul celor mai săraci este în creştere, şi asta duce la asemenea crize”, a spus Fruntașu.

- Advertisement -

Șefa guvernului britanic, Theresa May, va declanșa Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 9 martie, dată ce coincide cu desfășurarea Consiliului European din Malta.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcetimpul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: