6.7 C
London
Thursday, November 18, 2021
6.7 C
London
Thursday, November 18, 2021

Evenimentul Tech4Export de la Londra promoveaza companiile IT românești pe piata britanica

În perioada 13-15 mai 2015 ANIS va organiza la Londra primul eveniment al anului din seria Tech4Export, program inițiat și coordonat de asociație pentru a promova industria și companiile românești de software către potențialii parteneri de pe piața internațională.

Companiile românești care participă la această ediție a programului Tech4Export cu obiectivul de a-și crea noi conexiuni și parteneriate cu organizații britanice sunt:

  • AROBS Transilvania Software
  • ENEA Services Romania
  • Imprezzio Global
  • IT SIX GLOBAL SERVICES
  • Macadamian Technologies
  • RINF
  • Roweb Development
  • Softelligence
  • Trencadis Corp
  • Zitec Com

ANIS organizează proiectul în parteneriat cu techUK (www.techuk.org), organizația reprezentativă a companiilor de tehnologie din UK, cu Ambasada României în Regatul Unit (londra.mae.ro/en) și Camera de Comerț Britanică-Română – BRCC (www.brcconline.eu).

- Advertisement -

[pull_quote_center]Piața britanică este una foarte atrăgătoare pentru companiile cu care ANIS lucrează – există multe oportunități și există interes și deschidere pentru colaborarea cu firmele românești. Noi ne dorim ca această delegație să fie punctul de pornire al unor contacte extinse – atât direct între companiile românești și britanice, cât și la nivelul organizațiilor care sprijină aceste companii, așa cum sunt ANIS și techUK[/pull_quote_center]

În funcție de rezultatele acestui prim eveniment pe piața britanică, ne propunem ca acest program să continue, cu evenimente similare, cel puțin anual”, spune Valerica Dragomir, Director executiv al ANIS.

Programul delegației românești va include o primă zi de întâlniri găzduite de British Expertise, cu prezentări susținute de reprezentanți ai UK Trade and Investment, National Outsourcing Association și Federation of Small Business.

Ziua se va incheia cu o întâlnire informală, organizată împreună cu Ambasada României în Regatul Unit și găzduită de Institutul Cultural Român, la care vor participa membrii delegației românești, reprezentanți ai organizațiilor partenere, invitați, parteneri și prospecți ai companiilor românești.<

În a doua zi a delegației, în cadrul evenimentului găzduit de techUK Andrei Pitiș, președintele ANIS, va prezenta oportunitățile de colaborare pe care România le oferă companiilor britanice și tendințele de dezvoltare a industriei românești de software.

Companiile românești vor avea oportunitatea de a își prezenta serviciile unei audiențe formate din firme britanice care reprezintă sectoarele de retail, telecom și sănătate.

Programul celor 3 zile de prezență în capitala Regatului Unit va fi completat cu o vizită a delegației la acceleratorul tehnologic Level39 (www.level39.co).

În 2014, conform statisticilor oficiale, exportul românesc de servicii informatice şi de comunicaţii s-a ridicat la 49 de miliarde lei, reprezentând 6% din PIB-ul României.

În cadrul programului Tech4Export, ANIS a organizat în 2014 un eveniment similar de promovare în Austria, cu sprijinul Camerei de Comerț a Austriei și al Ambasadei României la Viena, precum și o vizită de grup la Apps World Londra, împreună cu BRCC.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceagora

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: