Uniunea Studenților Români Din Marea Britanie

Uniunea Studenților Români Din Marea Britanie

Salveaza: iCal, 0

Date: 22/02/2014
Time: 12:30 pm - 5:30 pm
Tags:

Location: Institutul Cultural Român
Categorii:

RBC Speed Networking
Perspective de carieră în Regatul Unit

În urma ediției pilot de succes desfășurată in luna mai 2013, și ca urmare a strategiei demarată în 2010 împreună cu Camera de Comerț Britanică Romană, Uniunea Studenților Români din Marea Britanie (RoNUS UK) anunță continuitatea proiectului de mentorat “[pull_quote_right]RBC Mentorship Scheme[/pull_quote_right]”.

Evenimentul se va desfășura în data de 22 februarie 2014, la sediul Ambasadei Romaniei in 1 Belgrave Square din Londra, între orele 12:30-17:30.

Editia pilot desfasurata in 25 mai 2013, in cadrul universitatii East London a adunat peste 120 de participanti, mentori si studenti romani. De asemenea, Richard Ralph, fostul ambasador al Marii Britanii in Romania a declarat [quote_box_center]I’ve been to many countries but I have to say, and I’m not saying this for effect, I found the Romanian students I met the most intellectually gifted, the most intellectually curious, the ones with fantastic linguistic skills and computer abilities. I just found it enormously stimulating being in the company of people like you[/quote_box_center].

Tema evenimentului este [pull_quote_left]European Union: Values and Mentoring[/pull_quote_left], cu scopul de a sintetiza valorile și pașii necesari pentru a începe o carieră de succes în contextul Uniunii Europene. Invitațiile au fost extinse și catre reprezentanți britanici, drept urmare evenimentul va fi susținut in limba engleză.

Peste 100 studenți români si 50 mentori din mediul profesional s-au înscris deja la eveniment. Acesti mentori fac parte din Cluburile de Business Românești din Marea Britanie, Camera de Comerț Româno-Britanică, Societatea Română Medicală și Farmaceutică din Marea Britanie, Institutul Cultural Român și Centrul Cultural Român din Londra.

RBC este o organizație non-guvernamentală, fondată de oameni de afaceri și profesioniști români stabiliți în Marea Britanie. Aceștia susțin și promovează imaginea pozitivă a României în diverse domenii precum economia, învățământul, media, cultura sau politica.

Uniunea Studenților Români din Marea Britanie (RoNUS UK) a fost fondată de 4 studenți, susținuți activ de 20 voluntari. Viziunea RoNUS este de a fi reprezentanța principala a comunității studențești romanești, oferind serivicii excepționale și de durată în interesul întregii comunități. Misiunea RoNUS este de a promova, apăra, dezvolta și încuraja crearea unor relații puternice între studenții români și oamenii de succes ai comunității prin asigurarea unui mediu organizat, prielnic interacțiunii lor.

Sponsorul principal al evenimentului: Maestro
SPEAKERS

E.S. Dr. Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
E.S. Paul Brummell, viitorul Ambasador al Marii Britanii in Romania

Dorian Branea, Director, Institutul Cultural Roman din Londra

Baroness Sarah Ludford Europarlamentar
Marian-Jean Marinescu, Europarlamentar TBC
Corina Cretu, Europarlamentar

Daniel Stevens, The National Union of Students in UK

Bogdan Patriniche, Presedinte Romanian Business Club UK
Ana Becheru, Presedinte , Romanian Union of Students in UK
Persoane de contact:
Dragos Florin Felie
Co-fondator RoNUS
[email protected]

Oana Patricia Morutan
Co-fondatorRoNUS
[email protected]

Echipa RoNUS: Ana Becheru MRIBA IOSH , Ella O’Neil, Gabriela Rotaru, Andrei Cristi, Lavinia Prosciuc, Iulia Bolea, Alina Garofil, Daniela Traniceru, Vlad Ispas, Anca Mares, Matei Isofache, Antoanela Ionita, Andrei Alexandru, Alexandru Dumitrescu, Ioana Ivascu.