Părinți și copii pentru educație: predarea limbii române în Marea Britanie

Părinți și copii pentru educație: predarea limbii române în Marea Britanie

Salveaza: iCal, 0

Date: 07/02/2020
Time: 6:00 pm - 8:30 pm
Tags: Educație, Londra, Marea Britanie

Location: Institutul Cultural Român
Categorii:

Vineri, 7 februarie, începând cu ora 18:30 la sediul Institutului Cultural Român din Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH Londra, va avea loc dezbaterea cu tema „Părinți și copii pentru educație: predarea limbii române în Marea Britanie”, anunță Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe pagina sa de Facebook.

În Aprilie 2019, peste 40.000 de copii români erau înscriși în școlile din Marea Britanie. Mai puțin de 2% dintre acești copii studiază limba română ca parte din învățământul complementar în „școlile de weekend” sau în regim after-school club în școlile publice.

În acest context, este nevoie ca instituțiile din Marea Britanie și comunitatea românească să își alăture forțele pentru a contura și implementa o strategie educațională care să răspundă nevoilor didactice ale comunității noastre.

Acest atelier este rezultatul concluziilor mesei rotunde Predarea Limbii Române în școlile din Marea Britanie, care a avut loc în septembrie 2019 la Institutul Cultural Român.

Am înțeles nevoia comunității românești de a consolida comunicarea și colaborarea în ceea ce privește educația și de a-și sprijini părinții să se implice mai mult în acest proces.

Ce limbă vorbiți cu copiii acasă? Care sunt beneficiile bi-lingvismului? Cum pot copiii români să devină ambasadori ai României în țara de adopție?

Atelierul Părinți și copii pentru educație: Predarea limbii române în Marea Britanie își propune să structureze informațiile disponibile și să creeze o comunitate activă de părinți și profesori care să colaboreze eficient în vederea promovării eforturilor care se fac în păstrarea și predarea limbii și a civilizației românești în Marea Britanie.

Reunind părinți români interesați de educație, actori cheie din școlile poloneze și britanice din Londra și profesioniști în psihologia educației, atelierul este centrat pe mai multe teme: importanța bilingvismului, legăturile instituționale și culturale dintre România și Marea Britanie cât și tendințele actuale ale finanțării educației în Regatul Unit.

Acest atelier vă invită să discutați aceste aspecte și să contribuiți la educația copiilor în limba română în Marea Britanie, precum și la crearea unor legături comunitare mai puternice.

Sumarul întâlnirii

18.00 Recepție participanţi

18:30 Magda Stroe, Director Interimar, Institutul Cultural Român din Londra

Deschiderea evenimentului

Gabriela Nicolescu, Director, Școala Românească “Sfinții Brâncoveni” Londra

Introducere eveniment

Krystyna Olliffe, Președinte, Societatea Poloneză pentru Educație

O poveste de reținut: Importanța educației în limba maternă pentru comunitatea poloneză din Londra

Atelier de lucru în echipă: Construirea Comunității [30 min]

Nicoleta Lazăr, Consilier educațional și administrativ, Școală Românească “Sfinții Brâncoveni” Londra [TBC]

Un exercițiu comunitar practic [20 min]

Concluzii și propuneri

 

  • Cand: Fri, 7 February 2020, 18:00 – 20:30 GMT
  • Unde: Institutul Cultural Român din Londra, 1 Belgrave Square, London, SW1X 8PH