Maestrul naiului Nicolae Voiculeţ aduce la Londra România din inima sa

Maestrul naiului Nicolae Voiculeţ aduce la Londra România din inima sa

Salveaza: iCal, 0

Date: 27/11/2014
Time: 7:00 pm - 11:30 pm
Tags:

Location: St Peter's Eaton Square
Categorii:

În continuarea unei serii de 10 concerte ce au avut loc în România, serie de mare succes care a culminat cu un eveniment muzical de amploare organizat pe creasta Munților Bucegi, la Crucea de pe Caraiman, marele naist Nicolae Voiculeţ vine la Londra pentru un concert extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României.

Însoţit de către taraful său de virtuozi ai vioarei, violei, contrabasului, acordeonului şi ţambalului şi beneficiind de prezenţa organistului Robin Walker, Nicolae Voiculeţ va purta ascultătorii într-o călătorie muzicală de inspiraţie folclorică, presărată cu lucrări clasice celebre, dar şi cu piese cunoscute din repertoriul modern.

Ambasador al turismului românesc, Nicolae Voiculeţ este unul dintre cei mai importanţi naişti români, elevul şi protejatul lui Gheorghe Zamfir. Artistul a concertat în faţa a peste 65 de lideri de state, a fost decorat de către preşedintele României cu “Meritul cultural al României în grad de cavaler”, este singurul român care a concertat la Banca Mondială, la Expoziţia Mondială de la Nagoya şi a fost invitat să închidă Jocurile Olimpice de la Bejing.

Concertul va avea loc în biserica St Peter’s din Eaton Square, unul dintre locurile de referinţă ale cartierului Belgravia, şi este organizat în parteneriat cu Ambasada României la Londra, sub patronajul E.S. dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

  • Când: Sâmbătă, 29 noiembrie, 7pm
  • Unde: St Peter’s Eaton Square, 119 Eaton Square, London SW1W 9AL
  • Intrarea este gratuită, dar este necesar să vă rezervați locurile pe Eventbrite