15 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Europenii sunt considerați vinovați pentru pierderi anuale de 30 miliarde de lire sterline

Publicația britanică express.co.uk a publicat în ediția sa online un articol în care prezintă ”concluziile” unui raport denumit ”Cum pericliteaza pensiile și beneficiile cele 30 de miliarde £ ale costului migrației UE”, realizat de organizația Global Britain.

Cei care au realizat studiul speră să spulbere părerile conform cărora Marea Britanie are nevoie de imigranții din UE pentru a sprijini sistemul său de pensii.

Aceștia consideră că ”forța de muncă ieftină de pe continent cauzează o catastrofă economică” pentru Regatul Unit, care amenință sistemul de pensii.

Raportul sugerează că ieșirea din UE și preluarea controlului frontierelor britanice va aduce un plus de circa 250 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani.

- Advertisement -

Noul studiu al celor de la Global Britain vine la scurt timp după publicarea noile cifre care au relevat faptul că migrația netă anuală în UK a fost de 273.000 de persoane, o reducere de 49.000 imigranți față de anul anterior, dar aproape de trei ori mai mare decât nivelul pe care l-a promis Guvernul britanic.

Cel mai recent raport al Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie a arătat că 268.000 de cetățeni ai UE s-au mutat în UK în perioada octombrie 2015- septembrie 2016, dintre care 74.000 au fost din România și Bulgaria.

Autorul raportului, Bob Lyddon, este un analist în City-ul londonez.

Acesta subliniază faptul că ”costul net anual” al celor peste 3 milioane de imigranți ai UE aflați în Regatul Unit, este de 31,5 miliarde £, bazându-se pe ”cifrele oficiale” care arată că guvernul cheltuiește în medie 10.500 pentru fiecare dintre aceștia. Cu toate acestea, el arată că doar 2 milioane dintre ei lucrează, contribuind în total cu doar 1 miliard £ pe an la bugetul statului britanic. Aceasta include, potrivit raportului, niveluri neglijabile ale contribuțiilor la asigurările naționale care stau la baza sistemului pensiilor de stat.

Bob Lyddon susține că libertatea UE de a stabili reguli și legi, combinată cu libera circulație a persoanelor, ajută multinationalele să ”inundeMarea Britanie cu forță de muncă străină ieftină, evitând astfel plata unor sume mari de bani la trezorerie, cum ar fi impozitul pe profit. Acesta acuză acestea practici și spune că contribuabilul britanic este obligat să subvenționeze locurile de muncă slab plătite pentru muncitorii străini.

Guvernul britanic a promis să acorde prioritate stopării liberei circulații a persoanelor din Uniunea Europeană, dar conform express.co.uk, ”există temeri” că aceasta va continua timp de cinci ani după ce articolul 50 din Tratatul de la Lisabona va fi declanșat.

Publicația de casă al partidului naționalist UKIP, menționează că liderii acestuia au subliniat faptul că raportul vine la doar cateva zile după ce David Davis, secretarul pentru Brexit, a declarat că imigrația din statele membre UE ar putea continua timp de mai mulți ani după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: