Europenii şi-au pierdut interesul pentru piaţa muncii din Marea Britanie

anunturiuk.com Europenii-şi-au-pierdut-interesul-pentru-piaţa-muncii-din-Marea-Britanie

Interesul lucrătorilor faţă de Marea Britanie ca destinaţie profesională, din toate ţările UE începând din 2016, când a fost organizat referendumul privind apartenenţa la blocul comunitar, a scăzut, potrivit unui studiu realizat de  unitatea de cercetare a portalului de job-uri Indeed.

De acest trend a profitat Germania, unde emigranţii din statele membre s-au dovedit un motor de creştere pentru economie.

Un studiu realizat de unitatea de cercetare a portalului de job-uri Indeed sugerează că interesul pentru găsirea unui loc de muncă în Marea Britanie a scăzut rapid în ţările UE.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Marea Britanie urmează să iasă din UE în martie anul viitor, iar cearta continuă dintre cele două părţi privind viitoarele relaţii dintre ele face ca multe sectoare ale economiei să fie afectate de incertitudinile legate de consecinţele economice.

Irlanda prezintă cea mai mare scădere a interesului lucrătorilor faţă de Marea Britanie ca destinaţie profesională, din toate ţările UE începând din 2016, când a fost organizat referendumul privind apartenenţa la blocul comunitar.

Studiul, publicat de unitatea de cercetare a portalului de job-uri Indeed, sugerează că interesul irlandezilor în căutare de locuri de muncă în construcţii şi sănătate în Regatul Unit a scăzut cu 44% în ultimii trei ani.

Urmează Polonia, în scădere cu 26% în aceeaşi perioadă, şi România, cu o pierdere de interes de 19% faţă de 2016.

Mulţi dintre cetăţenii comunitari s-au îndreptat spre alete state mebre, iar Germania a fost una dintre destinaţiile favorite.

Migraţia cetăţenilor din alte state membre UE în Germania a atins nivelul de vârf în 2015, când au impulsionat PIB-ul Germaniei cu 0,3%. “Fără ei, PIB-ul Germaniei ar fi înregistrat o creştere de doar 1,2%“, susţine Marius Clemens, unul dintre autorii studiului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.