1.3 C
London
Sunday, November 28, 2021
1.3 C
London
Sunday, November 28, 2021

Europa nu e pregătită pentru ce urmează / Numărul cazurilor se apropie rapid de 500.000

Numărul deceselor provocate de Covid-19 la nivel mondial a depășit 21.000, iar cel al infecțiilor este de peste 471.000, în condițiile în care 114.000 de pacienți s-au vindecat deja, arată centralizarea Johns Hopkins de pe Arcgis.


Mii de cadre medicale australiene vor fi injectate cu un vaccin dezvoltat acum un secol pentru a vedea dacă funcționează și contra coronavirusului

- Advertisement -

Explozie a cererilor de alocații de șomaj în SUA, 3,3 milioane într-o săptămână

Un italian de 100 de ani, testat pozitiv cu COVID-19, s-a vindecat şi a fost externat miercuri seară dintr-un spital din Rimini

Germania face 500.000 de teste pentru coronavirus pe săptămână

Măsurile restrictive impuse împotriva răspândirii coronavirusului în Bulgaria se prelungesc cu două săptămâni, până la 12 aprilie.

Spania: 655 de noi decese, bilanțul total a ajuns la 4.089

Hidroxiclorochina nu este mai eficientă decât alte tratamente împotriva COVID-19 – studiu chinez

Numărul de curse aeriene din Europa a scăzut cu 60% (92.000 de zboruri mai puțin) față de aceeași săptămână a anului trecut, potrivit datelor OAG, citate de Reuters.

Acțiunile europene au reînceput să scadă după două zile de creșteri, răspândirea epidemiei și teama de o recesiune profundă anulând optimismul adus de stimulentul de 2.000 de miliarde anunțat de SUA

Marea Britanie are 8.000 de ventilatoare, iar alte 8.000 au fost comandate și vor veni într-o săptămână – oficial al ministerului britanic al sănătății

OMS: Trebuia să acționăm acum o lună, acum două luni… dar credem că încă există şanse

Noua temă a presei chineze: Coronavirusul a apărut în Italia, nu în Wuhan

Franța își retrage trupele din Irak din cauza coronavirusului

SUA au devenit a șasea țară cu peste 1.000 de decese, fiind confirmate peste 68.000 de cazuri. Politicienii de la Washington au reuşit, în pofida disensiunilor generale, să ajungă la un acord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari.

Trump a spus, miercuri, că „i-ar plăcea mult” să ridice restricțiile împotriva noului coronavirus până pe 12 aprilie, pentru Paști.

Vara probabil că nu va opri răspândirea coronavirusului, a avertizat Centrul European pentru Controlul Bolilor și se estimează că toate țările de pe Bătrânul Continent vor rămâne fără paturi disponibile la terapie intensivă până la mijlocul lunii aprilie.

Statele UE au nevoie de zece ori mai multe echipamente de protecție și alte dispozitive medicale decât poate aduce lanțul tradițional de furnizare, arată un document intern al Uniunii.

Italia are de departe cele mai multe decese, 7.503 de oameni murind în mai puțin de o lună. Bilanțul din Spania a sărit miercuri cu 738, până la 3.434 decese, mai multe decât în China.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: