15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

EURO 2020: Cel mult 1.000 de suporteri italieni autorizaţi să călătorească pentru finala de pe Wembley

Federaţia italiană de fotbal a anunţat că cel mult 1.000 de suporteri italieni vor avea voie să călătorească la Londra pentru a asista la finala EURO 2020, în condiţii foarte stricte, care implică şi o carantină de cinci zile la întoarcerea lor în peninsulă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

UEFA, organismul conducător al fotbalului european, s-a pus de acord cu autorităţile britanice pentru a se permite unui număr maxim de 1.000 de fani să zboare din Italia, pentru a asista la duelul dintre Squadra Azzurra şi selecţionata Angliei, programat duminică seara pe stadionul Wembley, la finalul căruia va fi cunoscută noua campioană continentală.

- Advertisement -

Conform regulilor în vigoare din Marea Britanie, călătorii care vin din Italia trebuie să stea în carantină timp de zece zile după sosirea lor în Anglia, aşa că “tifosi” care vor să urmărească pe viu marea finală vor trebui să respecte condiţii stricte.

Fanii italieni vor avea voie să rămân pe pământ britanic cel mult 12 ore şi vor fi nevoiţi să stea într-o “bulă” sigură, utilizând zbouri charter şi transport dedicat între aeroport şi stadion.

Transportul suporterilor italieni va fi organizat de FIGC la un cost de 610 euro de persoană, acestora urmând să le fie rezervată o secţiune specială în tribunele stadionului Wembley, pentru a rămâne separaţi de ceilalţi spectatori.

În plus, fanii trebuie să prezinte teste negative pentru Covid-19 înainte şi după călătorie şi vor fi obligaţi să se autoizoleze timp de cinci zile la revenirea în Italia.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: