11.3 C
London
Sunday, October 24, 2021
11.3 C
London
Sunday, October 24, 2021

Estimarea privind pacienţii la terapie intensivă în Marea Britanie s-a dublat

Marea Britanie şi-a înăsprit abordarea faţă de epidemia de COVID-19 după ce estimarea iniţială privind numărul pacienţilor care vor avea nevoie de ventilaţie mecanică la terapie intensivă s-a dublat, a explicat miercuri profesorul Neil Ferguson, expertul epidemiolog care a consiliat guvernul condus de Boris Johnson, transmite Reuters.

Revizuirea a însemnat, practic, că procentul (estimat) de pacienţi ce vor necesita ventilaţie mecanică, care se poate face doar într-o secţie de terapie intensivă, în mare s-a dublat”, a afirmat Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, în faţa unei comisii parlamentare.

- Advertisement -

Estimările de terapie intensivă au fost iniţial prea optimiste, aşa încât au fost revizuite, pe baza diferitelor cercetări, inclusiv o analiză a evoluţiei epidemiei în Italia, a spus Ferguson.

Profesorul Ferguson a condus un studiu care a convins guvernul britanic să impună măsuri mai stricte pentru a limita epidemia de COVID-19, descriind scenariul cel mai grav cu sute de mii de decedaţi şi un sistem de sănătate copleşit de pacienţi grav bolnavi.

Această strategie ce este adoptată acum credem că în unele zone din ţară va aduce secţiile de terapie intensivă foarte aproape de capacitate, dar aceasta nu va fi depăşită la nivel naţional”, a mai afirmat expertul britanic. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: