18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Eroare la Muzeului de Istorie Naturală din Londra, corectată de un băiețel de 10 ani

Un băiețel din Marea Britanie, pasionat de dinozauri, a corectat o eroare produsă de angajații Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

Specialiștii prestigioasei instituții se pare că au confundat un oviraptor cu un protoceratop, iar băiatul în vârstă de numai 10 ani, Charlie Edwards, și-a propus să îndrepte lucrurile, relatează Huffington Post, potrivit Agerpres.

În timp ce se plimba pe aleile muzeului împreună cu părinții săi, Charlie și-a dat seama că desenul unui dinozaur nu corespunde cu legenda care îi era atribuită. În timp ce textul descria un oviraptor, desenul reprezenta un protoceratop. “Am văzut că forma dinozaurului nu corespunde“, a explicat băiatul pentru BBC.

Când ne-a spus, i-am răspuns că noi știm că se pricepe la dinozauri, dar este vorba totuși despre Muzeul de Istorie Naturală. În final, Charlie a avut dreptate“, spune mama băiatului care nu a crezut de la început versiunea fiului ei.

- Advertisement -

Nivelul excepțional de cunoștințe al băiatului a fost recunoscut chiar de către muzeu. “Ai dreptate, legenda nu corespunde cu imaginea oviraptorului. Voi vorbi cu echipa care se ocupă de această expoziție și cu profesorul de paleontologie Paul Barret și vom corecta eticheta“, explică conducerea instituției într-o scrisoare adresată micuțului, prin care îl încurajează să se perfecționeze în continuare în acest domeniu.

Charlie Edwards are sindromul Asperger, ceea ce explică pasiunea sa pentru cunoaștere.

Charlie are sindromul Asperger, iar una dintre manifestări este dorința de a cunoaște absolut totul despre un anumit subiect“, explică mama băiețelului pentru BBC.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: