11.1 C
London
Friday, May 7, 2021

Epidemie de gripa in Marea Britanie – avertismentul MAE

- Advertisement -

Autoritatile britanice sunt in alerta din cauza unei epidemii de gripa care se manifesta in intreaga tara, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

In consecinta, romanilor care vor pleca in perioada urmatoare in aceasta tara sau care sunt deja acolo li se recomanda sa se vaccineze imbotriva bolii.

Aproximativ 12.000 de britanici s-au prezentat in ultima perioada le medic acuzand simptome de gripa. Inca de la jumatatea lunii decembrie numarul de persoane consultate sub suspiciunea de gripa ajunsese la 98 din 100.000 de persoane.

Diversele servicii care functioneaza in subordina MAE le pot oferi cetatenilor romani din diaspora informatii cu privire posibilitatile de vaccinare antigripala.

- Advertisement -

anunturiuk.com Epidemie-de-gripa-in-Marea-Britanie---avertismentul-MAE-mapAutoritatile medicale sunt deosebit de precaute atunci cand vine vorba despre epidemiile de gipa.

In urma cu un an, intregul sistem de primiri urgente din tara a fost aproape de blocaj din cauza miilor de cetateni care cereau ajutor, afectati fiind de o tulpina a virusului H3N2.

Acum, spitalele incep din nou se aiba probleme in preluarea tuturor cazurilor de suspecti de gripa.

Tot in contextul unei epidemii de gripa, in 2015 au murit in Franta circa 18.000 de persoane.

Si Marea Britanie se confrunta deja cu o epidemie de gripa. Mai rau este ca autoritatile britanice se asteapta ca si tulpina care face ravagii in Franta sa ajunga pe insula, in curand, potrivit Daily Express.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news