18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Englezii vor lua cu asalt cârciumile, după ce au stat în carantină aproape 4 luni

Englezii vor lua cu asalt cârciumile , după ce au stat pe uscat într-o carantină care a durat aproape 4 luni. Însuși premierul Boris Johnson a anunțat că va merge într-un pub să bea o bere.

Oamenii din Anglia vor avea voie de aztazi, 12 aprilie, să iasă în oraș să bea o bere, după un lockdown de aproape 4 luni, dar vor vedea că opțiunile lor sunt limitate, întrucât pot face acest lucru doar pe terasă, în grupuri de maxim șase persoane, care provin din cel mult două case diferite.

În Scoția și Țara Galilor, activitatea teraselor va fi reluată abia pe 26 aprilie.

- Advertisement -

De când prim-ministrul Boris Johnson a anunțat foaia de parcurs pentru ridicarea restricțiilor, rezervarea locurilor în aer liber la puburile și restaurantele englezești în primele câteva zile după redeschidere a devenit un lucru imposibil: companiile din sectorul ospitalității spun că rezervările sunt la niveluri record.

Însă vremea britanică, problemele legate de fluxurile de numerar și lipsa unui spațiu exterior suficient pentru a se conforma cerințelor guvernamentale înseamnă că majoritatea cârciumelor nu se vor deschide până cel puțin pe 17 mai, când se așteaptă reluarea activității și în interior.

5% din pub-urile din Marea Britanie au dat faliment din cauza pandemiei

Credem că aproximativ o treime din baruri se vor deschide luni și poate doar o treime dintre acestea vor fi profitabile”, a declarat James Calder, director executiv al Societății Brewers Independent, care reprezintă 830 de fabrici de bere artizanală independente din Marea Britanie.

Ideea că ”puburile se deschid, prin urmare totul este în regulă” nu ar putea fi mai departe de adevăr”, a completat Calder.

Aceste planuri presupun că vom avea vreme normală din luna aprilie – este inutil să spunem că avem toate degetele încrucișate pentru o vreme frumoasă, caz în care am căuta să redeschidem și mai multe dintre afacerile noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Mitchells & Butlers.

Aproximativ 2.000 de pub-uri din Marea Britanie au intrat în faliment în 2020 din cauza restricțiilor impuse de pandemie, potrivit British Beer and Pub Association (BBPA) – aproximativ 5% din total.

Marea Britanie și-a vaccinat 74% din populație

Premierul Boris Johnson însuși a anunțat că va merge într-un pub să bea o bere pe 12 aprilie, când intră în aplicare etapa a doua a planului de relaxare a restricțiilor.

Începând de luni, 12 aprilie, vom începe cea de-a doua fază a foii de parcurs (de relaxare a măsurilor antiepidemice). Redeschidem magazinele, sălile de sport, grădinile zoologice, camping-urile de vacanță, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi terasele sau alte locaţii din industria ospitalităţii aflate în aer liber. Ţin să precizez că luni, 12 aprilie, eu însumi voi merge la o terasă şi, precaut, voi bea o halbă cu bere”, a spus Johnson săptămâna trecută.

Marea Britanie și-a vaccinat deja circa 74% din populație și este foarte probabil să poată declara în curând ieșirea din pandemie.

Regatul a atins deja ”imunitatea de turmă”, cunoscută şi ca imunitate colectivă sau de grup, care are loc atunci când un număr suficient de indivizi sunt protejaţi împotriva unei anumite infecţii şi acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: