9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

Englezii trebuie să vorbească limba română dacă au de gând să se angajeze ca agricultori

Fermierii din Marea Britanie încearcă să-i convingă pe englezii care nu au loc de muncă în această perioadă să lucreze în agricultura locală.

În acest scop, a fost lansat şi proiectul „Culege pentru Marea Britanie”.

- Advertisement -

Pe site-ul proiectului, însă, este stipulată o cerinţă de angajare cel puţin ciudată. Englezii care vor să lucreze în ferme trebuie să vorbească fluent… limbile română şi bulgară, scrie The Sun.

Pe site-ul proiectului guvernamental „Culege pentru Marea Britanie” („Pick for Britain”) a fost publicat un anunţ conform căruia una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească britanicii care vor să lucreze în agricultură este cunoaşterea foarte bună a limbilor română şi bulgară. 

Producătorul de alimente S&A, din Kent, caută să angajeze asistenţi de irigaţii din rândul englezilor aflaţi în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă.

Deşi site-ul e adresat exclusiv britanicilor, anunţul specifică faptul că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare.

Potrivit aceluiaşi anunţ, cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”.

Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, este anunţul firmei S&A.

Potrivit descrierii obiectului de activitate, această companie este „cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”. 

Scopul campaniei este acela de a ajuta fermierii britanici, aflaţi în imposibilitatea de a-şi recolta fructele din cauza restricţiilor de călătorie a muncitorilor din estul Europei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: