5.6 C
London
Friday, November 5, 2021
5.6 C
London
Friday, November 5, 2021

Englezii au golit din nou supermarketurile de produse esențiale

Supermarketurile din Marea Britanie au rămas fără majoritatea produselor esențiale, după ce oamenii au golit rafturile, speriați de un nou lockdown. Hârtia igienică a dispărut de pe rafturi, oamenii se tem că vor fi închiși în case din nou.

Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie au fost golite de produsele esențiale pentru uz casnic, duminică, atunci când cozile în afara magazinelor au fost uriașe.

- Advertisement -

Sute de oameni au așteptat să își facă cumpărăturile la Costco în Manchester, Londra sau Southampton, în vreme ce la magazinele lanțului Poundland din Borehamwood și Hertfordshire rafturile de hârtie igienică au fost golite.

Nebunia oamenilor de a cumpăra cât mai multe produse esențiale vine după ce premierul Boris Johnson a anunțat o închidere totală de patru săptămâni în Anglia.

Chiar dacă supermarketurile au anunțat că au stocuri suficiente, rafturile au fost golite de hârtie igienică, paste uscate și conserve.

Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara o închidere totală de patru săptămâni începând de joi, până pe 2 decembrie, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus în întreaga țară.

Lanțurile mari de supermarketuri, precum Tesco și Asda, au îndemnat clienții să cumpere în mod responsabil și au subliniat că articolele esențiale nu se vor epuiza.

Și pe rețelele de socializare, oamenii au surprins imagini din preajma marilor magazine și au constatat că panica s-a instalat deja, manifestându-se în acest mod: cumpărături disperate.

Ministrul Michael Gove a sugerat că Anglia ar putea petrece Crăciunul într-un blocaj complet, dacă lockdown-ul de patru săptămâni din noiembrie nu va reduce rata de transmitere a coronavirusului în țară.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: