4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

Emmanuel Macron ca preşedinte al Franţei este “daunator” pentru Marea Britanie

Fostul ministru al Economiei, favorit in turul doi al prezidentialelor din Franta, a declarat ca decizia Regatului Unit de a parasi UE este o crima, care va aduce Marea Britanie in stare de “servitute”.

Acesta este  sustinator infocat al apararii integritatii libertatii de miscare si comert in UE, afimand ca nu exista nici un compromis referitor la pozitia irevocabila a UE de a-si apara propriile interese.

Acest lucru ar scoate Regatul Unit de pe piata unica, deoarece, sustine Macron, Marea Britanie nu ar trebui sa beneficieze de un tratament special.

In  timpul campaniei preelectorale din februarie,  Macron a facut o vizita in Marea Britanie unde s-a intalnit cu premierul Theresa May.

- Advertisement -

In discursul sau, Emmanuel Macron si-a exprimat dorinta ca bancile, talentele, cercetatorii, academicienii din Regat,  dupa  Brexit sa se mute peste Canalul Manecii.

In acest sens el pregateste o serie de initiative pentru a atrage in Franta talentele din cercetare si alte domenii. De asemenea a sugerat ca Regatul Unit ar trebui sa stabilesca cu UE un acord in stil  canadian, care ar reduce accesul pe piata unica.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: