6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Elevii din Marea Britanie vin la scoala cu arme

[quote_box_center]Aproape 1.000 de elevi britanici au mers la scoala, începând din 2011, cu arme care le-au fost confiscate, inclusiv pistoale, topoare, puşti cu aer comprimat sau arme albe, arată cifrele oficiale publicate miercuri de presa de la Londra[/quote_box_center]

Potrivit unui studiu realizat în numeroase unităţi de învăţământ din Marea Britanie, dintre care peste 80 de şcoli primare, în perioada 2011-2013, peste 300 de elevi s-au aflat în posesia unor topoare, lame de ras sau cuţite.

- Advertisement -

În plus, 36 de elevi care aveau asupra lor pistoale, arme albe, puşti cu aer comprimat, carabine cu alice sau taser (pistol cu şocuri electrice) au fost inculpaţi pentru infracţiuni penale.Într-un caz, un cuţit a fost găsit asupra unui băiat de opt ani, elev într-o şcoală scoţiană.

Aceste cifre nu reflectă în totalitate situaţia, potrivit autorilor anchetei, în contextul în care 21 dintre cele 52 de forţe de poliţie ale ţării nu şi-au comunicat statisticile.

Este o nebunie. Copiii se simt atât de ameninţaţi încât ajung să deţină o armă. Cultura fricii trebuie eliminată“, a subliniat Patrick Regan, preşedinte al asociaţiei caritabile XLP în favoarea tinerilor.

La rândul său, Guvernul britanic a precizat că le-a oferit profesorilor mai multe drepturi pentru a lupta împotriva acestui fenomen.

[pull_quote_center]Profesorii pot să îi percheziţioneze pe elevi fără consimţământul acestora, să le confişte obiectul interzis şi să îi scoată din clasă în cazul unui comportament periculos[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: