6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Efectul Brexit! OMV își vinde afacerile din Marea Britanie

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunța că își vinde afacerile din Marea Britanie către firma Siccar Point Energy pentru o sumă de până la un miliard de dolari, punând capăt activităților de explorare în Marea Britanie în încercarea de a părăsi zonele cu costuri ridicate cum este și Marea Nordului, transmite Reuters.

Actualul director general de la OMV, Rainer Seele, vrea să întoarcă strategia stabilită de predecesorul său, care în 2013 a cumpărat active în Marea Nordului pentru 2,65 miliarde de dolari, și în loc de creșterea producției vrea ca OMV să se concentreze pe reducerea costurilor și generarea de numerar.

Această tranzacție, care are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare, va reduce cu 350 milioane de euro profitul operațional al OMV în 2016 a precizat grupul austriac.

Potrivit termenilor acordului, compania britanică Siccar Point Energy va plăti OMV suma de 750 milioane de euro în numerar și alte 125 milioane de dolari după ce va fi luată decizia finală de investiții pentru câmpul Rosebank operat de Chevron. De asemenea, OMV va primi alte 125 milioane de dolari pentru investiții dacă afacerea se va finaliza, titrează activenews.ro.

- Advertisement -

În cadrul schimbării de strategie promovată de Rainer Seele, OMV mizează pe un schimb de active cu Gazprom, dar această tranzacție durează mai mult decât se preconiza.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: