10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Economia Marii Britanii, cea mai proastă performanță din ultimii șapte ani

Economia Marii Britanii ar putea să se contracte cu 0,4% în trimestrul trei, potrivit unei prime estimări semnal după votul pentru ieșirea țării din Marea Britanie.

Potrivit unei estimări făcute de Markit privind Indexul managerilor de achiziții (PMI), economia se află la cel la mai slab nivel din ultimii șapte ani, când țara era în recesiune.

Lira sterlină, care deja se tranzacționa la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani față de dolar, a mai pierdut un cent în urma publicării rezultatelor din indexul PMI.

- Advertisement -

Luna iulie a adus o deteriorare dramatică a economiei, iar activitatea companiilor a înregistrat cea mai abruptă scădere de la vârful crizei financiare din 2009”, a spus Chris Williamson, economistul șef al Markit.

El a adăugat că anularea de noi comenzi din partea industriei și amânarea unor investiții se datorează într-un fel sau altul votului britanicilor pentru ieșirea din UE.

Potrivit indexului, activitatea din sectoarele de producție și servicii a scăzut.

Economistul a precizat privind contracția economiei cu 0.4% ar putea fi modificată în funcție de activitatea companiilor în luna august.

Viziunea noastră este că incertitudinile post-Brexit ar putea vedea Marea Britanie cochetând puternic cu recesiunea”, a spus Chris Hare, economist la Investec.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: