12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Economia Marii Britanii a pierdut 300 de milioane de lire sterline săptămânal

300 de milioane de lire sterlinesăptămânal a pierdut economia Marii Britanii de la rezultatul referendumului pentru ieșirea din UE și până în prezent.

Potrivit The Independent, care citează un studiu efectuat recent, diferența dintre calea PIB-ului britanic în cazul în care s-ar fi votat pentru rămânerea în UE și cea reală este, în al treilea trimestru al anului 2017, de 1,3%, adică 20 de miliarde de lire sterline.

O echipă formată din patru economiști de la Centrul pentru Cercetări Politice și Economice a estimat care ar fi fost calea economiei britanice în cazul în care rezultatul referendumului din iunie 2016 ar fi fost invers.

- Advertisement -

Economiștii au creat un algoritm de calcul pentru a distinge datele istorice cu privire la gradul în care producția din Marea Britanie a urmărit economiile mondiale egal de puternice între 1995 și 2016.

Împărțind cifra de 20 de miliarde de lire sterline la cele 66 de săptămâni care au trecut de la votul pentru Brexit, cifra este de aproximativ 300 de milioane de lire sterline pe săptămână.

Tabăra celor care au cerut ieșirea din Uniunea Europeană anunțase la momentul referendumului că Regatul Unit va câștiga 350 de milioane de lire sterline pe săptămână la bugetul NHS dacă va pleca din UE.

Extinderea exercițiului celor patru economiști până în anul 2018 arată că diferența s-ar mări la 2.2% din PIB, adică 60 de miliarde de lire sterline.

Economiștii au spus că studiul a fost făcut într-un mod imparțial, transparent și bazat în întregime pe date.

Economia Regatului Unit a încetinit de la sfârșitul anului trecut, rata anuală de creștere a PIB-ului în trimestrul trei al anului 2017 scăzând la doar 1,5%, cea mai slabă din 2013.

Creșterea inflației din Regatul Unit, care se datorează în principal scăderii înregistrate în lira sterlină, în urma votului Brexit, a lovit veniturile reale ale gospodăriilor și a redus cheltuielile.

Prognoza oficială a Trezoreriei estimează, de asemenea, că Marea Britanie va avea o creștere economică cu doar 1,5%, în 2017, , în scădere față de 2%, cât se aștepta în martie. Creșterea PIB-ului în 2018 se situează în continuare la 1,4%.

Un raport al Școlii de Economie din Londra, efectuat la începutul acestei luni, a estimat că inflația crescută din Marea Britanie a costat deja gospodăriile din Marea Britanie în jur de 400 de lire sterline pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: