2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Economat în Londra magazinul care in Romania nu a mers

Un magazin de tip economat, care va vinde la prețuri reduse surplusuri de alimente ce altfel ar fi aruncate de mari retaileri, va fi deschis luni, în Londra

Supermarketul social “Community Shop” va deservi 750 de persoane defavorizate și va oferi spre vânzare alimente cu prețuri reduse cu până la 70%, anunță The Telegraph.

- Advertisement -

De pe rafturile economatului vor putea fi cumpărate diverse produse, de la fructe, carne sau legume, până ciocolata. Tutunul și alcoolul nu vor face parte din ofertă.

Sistemul de supermarketuri sociale este susținut de primarul Londrei, iar banii obținuți din încasări vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe membrii respectivei comunități. Aceștia vor fi învățați să-și scrie propriile CV-uri, vor fi pregătiți pentru susținerea unor interviuri de angajare sau vor învăța să gătească.

Un astfel de economat funcționează deja din decembrie 2013 în Goldthorpe, South Yorkshire, iar alte 20 sunt programate pentru deschidere pe viitor, după ce Community Shop a transmis că această rețetă este una de succes.

Precedentul românesc, eșuat cu un deceniu în urmă

[pull_quote_center]În anul 2004, Adrian Năstase a impus magazinele tip “economat“, Marian Vanghelie a deschis câteva, dar sistemul nu a funcționat.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: