4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

EasyJet îşi înfiinţează o nouă companie pentru a-şi asigura zborurile în UE după Brexit

Compania aeriană EasyJet intenţionează să îşi înfiinţeze o nouă companie, EasyJet Europe, în Viena, Austria pentru a asigura afacerea europeană, după ce statul va părăsi blocul comunitar. Iniţiativa ar putea costa 10 milioane de lire, potrivit The Guardian.

EasyJet a transmis că aplicaţia este în stadiu avansat şi speră să primească licenţa în viitorul apropiat.

Compania a anunţat, anul trecut, că este în curs de stabilire a unei entităţi separate pe continentul european, în pregătire pentru momentul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, pentru că Regatul riscă să piardă accesul la înţelegerea internă europeană ”open skies”.

- Advertisement -

Firma aeriană trebuie să aibă un certificat de operator aerian într-o ţară membră a Uniunii Europene, pentru a continua să zboare dintr-un stat membru în altul după Brexit.

Din 1994, orice companie aeriană din Uniunea Europeană este liberă să opereze zboruri între oricare două destinaţii din Europa, iniţiativă care le-a permis companiilor precum EasyJey şi Ryanair să se dezvolte.

Drepturile de zbor ale UE din prezent ar trebui să fie renegociate, iar noua companie ar asigura EasyJey operarea în UE, în loc să zboare spre şi dinspre Marea Britanie la fiecare rută.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: