12 C
London
Saturday, June 6, 2020

News Alert

Lipsă de progrese în a patra rundă de negocieri Brexit

Niciun progres semnificativ nu s-a înregistrat în ultima rundă de negocieri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la viitoarea lor...

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Protestele antirasiste continuă la Londra (video)

Protestele legate de moartea lui George Floyd cuprind Europa. La Londra, mii de manifestanţi au scandat miercuri „Black Lives Matter” („Viaţa negrilor...

EasyJet a anunţat reluarea zborurilor către 22 de destinaţii

Compania britanică low-cost EasyJet a anunţat că din data de 15 iunie va relua zborurile interne şi cele către Franţa, cu obligativitatea pentru pasageri de a purta mască de protecţie pe toatî durata zborului.

EasyJet are avioanele la sol începând cu luna martie, a anunţat planul său de redresare şi reluare a zborurilor, precizând că din 15 iunie va începe să opereze către 22 de destinaţii din Marea Britanie şi Franţa.

Între aeroporturile din Marea Britanie către care EasyJet va zbura se numără Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness şi Belfast.

- Advertisement -

Clienții și echipajul de bord vor trebui să poarte măști, în timp ce compania s-a angajat să efectueze dezinfectarea aeronavelor la cele mai înalte standarde.

De asemenea, la bord vor fi şervețele dezinfectante și instalații de igienizare a mâinilor, dar nu vor exista deocamdată servicii alimentare. “Sunt pași mici și planificați cu atenție, pe care îi facem pentru a relua treptat operațiunile“, spune directorul executiv al EasyJet, Johan Lundgren.

Şi rivalul irlandez al EasyJet, Ryanair, a declarat recent că va relua 40% din zboruri începând cu luna iulie.

În acelaşi timp, compania low-cost Eurowings va relua din 22 iunie zborurile dintre orașul german Dusseldorf și București.

Zborurile de pe această rută vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, cu Airbusuri A320.

Orarul de operare: EW9792: Dusseldorf (DUS) 16:30 – 20:05 București (OTP) / în zilele de luni; EW9793: București (OTP) 20:50 – 22:25 Dusseldorf (DUS) / în zilele de luni; EW9792: Dusseldorf (DUS) 15:45 – 19:20 București (OTP) / în zilele de vineri; EW9793: București (OTP) 20:00 – 21:35 Dusseldorf (DUS) / în zilele de vineri.

Dacă nu apar modificări, Eurowings va zbura între cele două orașe de cinci ori pe săptămână începând cu luna iulie. Celelalte două rute pe care compania low-cost a grupului Lufthansa urma să le opereze din Germania spre România, Stutgart – București și Stuttgart – Timișoara, rămân în continuare suspendate.

Pe de altă parte, Turkish Airlines a decis să prelungească din nou perioada de anulare a zborurilor interne și internaționale din cauza pandemiei.

Potrivit ultimei actualizări, compania turcă speră să reia în 4 iunie zborurile interne și în 10 iunie pe cele internaționale.

Latest Posts

Lipsă de progrese în a patra rundă de negocieri Brexit

Niciun progres semnificativ nu s-a înregistrat în ultima rundă de negocieri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la viitoarea lor...

Piaţa imobiliară din Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere din 2009

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au scăzut cu 1,7% în mai, în comparaţie cu aprilie. Această scădere marchează cel mai mare declin...

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar în Marea Britanie

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar de la guvern în cadrul Coronavirus Job Retention Scheme, anunță HMRC.

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Top citite

Premier League se reia pe 17 iunie, după o pauză de trei luni

Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, se va relua în data de 17 iunie.

Mesajele rasiste pe site-ul Amazon din Marea Britanie

Amazon a eliminat mai multe mesaje rasiste, după ce acestea au apărut pe site-ul din Marea Britanie . Compania...

MAE anunță revenirea în țară a 260 de români din Turcia și din Marea Britanie

Un număr de 260 de români care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei...