5.3 C
London
Monday, November 22, 2021
5.3 C
London
Monday, November 22, 2021

Europeni vor fi deportaţi din Marea Britanie pentru infracţiuni

[quote_box_center]Strainii arestati de politia din Marea Britanie vor fi deportati chiar daca sunt cetateni europeni si nu au fost pusi sub acuzare[/quote_box_center]

Masura este luata dupa ce, in cadrul unui program pilot implementat la Londra, 2.091 de imigranti au fost deportati. Dintre acestia, peste 100 erau romani si polonezi, scrie Daily Mail.

Proiectul pilot a fost extins la nivel national in cadrul strategiei guvernamentale pentru crima organizata.

Potrivit legilor europene, este dificil de deportat un cetatean european. Noile masuri se vor folosi insa de legea europeana ce spune ca, daca imigrantii doresc sa ramana intr-o tara europeana, trebuie sa-si exercite dreptul de a munci sau sa fie capabili sa se intretina.

Deportarea, pentru a scapa de cersetori

Aceasta prevedere a fost utilizata pentru a-i indeparta pe cersetorii din Park Lane, proveniti din estul Europei, care aduceau prejudicii acestei zone centrale a Londrei, scrie sursa citata.

Potrivit noilor reglementari, politistii care aresteaza cetateni ai tarilor membre UE pentru infractiuni precum cersitul vor inainta cazul oficialilor care se ocupa de imigratie. Cetatenii arestati vor fi deportati si nu se vor putea intoarce in Marea Britanie timp de un an.

[pull_quote_center]In statiile de politie din Anglia si Tara Galilor vor fi ofiteri de la imigratie, pentru a verifica statutul celor arestati, si, in unele cazuri, alaturi de ei se vor afla politisti din Romania si Polonia.Orice persoana cautata pentru infractiuni sau care se afla in Marea Britanie ilegal va fi deportata rapid conform prevederilor acestui proiect, numit Operatiunea Nexus[/pull_quote_center]


Vor fi vizati si suspectii de infractiuni pentru care nu exista insa suficiente dovezi pentru a fi urmariti in justitie. Acestia vor fi deportati pentru ca prezenta lor nu este in interesul public, scrie sursa citata.

Ministrul britanic al imigratiei, James Brokenshire, a spus ca “succesul Operatiunii Nexus arata ca cetatenii starini care incalca legea in aceasta tara nu au unde se ascunde“. 

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: