4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Dyson a primit o comandă fermă de 10.000 de unități de la Guvernul Marii Britanii

Un producător de aspiratoare va fabrica ventilatoare pentru secțiile de terapie intensivă, indispensabile bolnavilor de coronavirus. Dyson a primit o comandă fermă de 10.000 de unități de la Guvernul Marii Britanii, pe care le va fabrica în regim de urgență.

Este vorba despre un concept complet nou, proiectat și fabricat de la zero în UK.

- Advertisement -

Modelul fabricat de producătorul de aspiratoare face parte din categoria de vârf, iar informația despre comanda venită de la executivul englez a venit chiar de la fondatorul companiei, James Dyson, arată publicația „The Independent”.

Comanda pentru ventilatoare a venit în timp ce Marea Britanie se pregătește pentru perioada de vârf a pandemiei de coronavirus, iar un apel a fost lansat de autorități către furnizori pentru materiale și echipamente care să ajungă la Serviciul Național de Sănătate.

S-a luat în calcul inclusiv folosirea de dispozitive din spitalele private, arată sursa citată. “Am primit o comandă inițială de 10.000 de unități de la guvernul Regatului Unit, pe care o vom furniza într-un regim de transparență maximă”, a declarat James Dyson, miercuri, într-un e-mail către personal, care a ajuns în posesia Reuters.

Căutăm, de asemenea, la modalități de a furniza echipamentul la nivel internațional”, se mai arată în e-mailul semnat de fondatorul companiei. Guvernul Coroanei britanice nu a comentat informațiile.

Marea Britanie a purtat discuții cu peste 3.000 de companii pentru furnizarea de ventilatoare în vederea creșterii rapide a capacității serviciilor de sănătate, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Marea Britanie dispune de maximum 8.000 de ventilatoare număr care se va dovedi insuficient dacă cazurile de coronavirus se vor înmulți.

Orice proiect ar avea nevoie de aprobarea autorităților din domeniu, a subliniat el.

James Dyson a spus că a primit un telefon în urmă cu 10 zile de la premierul Boris Johnson, iar de atunci, o echipă de ingineri și tehnicieni ai companiei sale a lucrat neîncetat pentru proiectarea și construirea unui ventilator complet nou, The CoVent.

Ventilatorul a fost dezvoltat de la zero, pornind de la experianța companiei în realizarea de purificatoare de aer și ventilatoare, și filtre.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: