8.2 C
London
Friday, May 7, 2021

Dupâ „vânzări record” Primark rambursează statului 121 de milioane de lire sterline

- Advertisement -

Proprietarul Primark va rambursa suma de 121 de milioane de lire sterline bani solicitați în cadrul schemelor guvernamentale de păstrare a locurilor de muncă și va plăti un dividend acționarilor, în ciuda unei scăderi a profiturilor, srie The Independent.

Associated British Foods (ABF) a folosit rezultatele înregistrate în jumătate de an, care au arătat o reducere la jumătate a profiturilor, pentru a anunța rambursarea.

- Advertisement -

Compania a declarat că returnează bani din schemele de păstrare a locurilor de muncă în timpul crizei COVID-19 până în prezent, inclusiv 72 milioane de lire sterline guvernului britanic, pe măsură ce a dezvăluit și o plată către acționari, în ciuda loviturii pentru afacere de la închiderea forțată a Primark în timpul lockdown-urilor.

ABF a exclus în mod repetat tranzacționarea lanțului de magazine online.

Grupul, care deține de asemenea mai multe companii care operează în industria alimentară, a declarat că a obținut profit ajustat înainte de impozitul de 319 milioane de lire sterline în cursul celor șase luni până la data de 27 februarie.

Aceasta a scăzut de la 636 milioane de lire sterline în aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile grupului au scăzut cu 17%, până la 6.3 miliarde de lire sterline – în principal din cauza restricțiilor de tranzacționare impuse asupra Primark, care au înregistrat o scădere de 90% a profiturilor operaționale la 43 milioane de lire sterline.

Primark a reușit să se redeschidă în Anglia și Țara Galilor săptămâna trecută – reprezentând 40% din spațiul său de vânzare – pentru a acoperi cererea, cu cozi mari, asistate în multe orașe, în timp ce clienții vânau vestimentațiile de vară după o iarnă mizerabilă.

Directorul executiv al ABF, George Weston, a declarat că rambursările de bani, care au protejat până la 65.000 de locuri de muncă pe perioada lockown-urilor, vor fi efectuate pe măsură ce magazinele vor deveni din nou generatoare de numerar.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news