15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Dupâ „vânzări record” Primark rambursează statului 121 de milioane de lire sterline

Proprietarul Primark va rambursa suma de 121 de milioane de lire sterline bani solicitați în cadrul schemelor guvernamentale de păstrare a locurilor de muncă și va plăti un dividend acționarilor, în ciuda unei scăderi a profiturilor, srie The Independent.

Associated British Foods (ABF) a folosit rezultatele înregistrate în jumătate de an, care au arătat o reducere la jumătate a profiturilor, pentru a anunța rambursarea.

- Advertisement -

Compania a declarat că returnează bani din schemele de păstrare a locurilor de muncă în timpul crizei COVID-19 până în prezent, inclusiv 72 milioane de lire sterline guvernului britanic, pe măsură ce a dezvăluit și o plată către acționari, în ciuda loviturii pentru afacere de la închiderea forțată a Primark în timpul lockdown-urilor.

ABF a exclus în mod repetat tranzacționarea lanțului de magazine online.

Grupul, care deține de asemenea mai multe companii care operează în industria alimentară, a declarat că a obținut profit ajustat înainte de impozitul de 319 milioane de lire sterline în cursul celor șase luni până la data de 27 februarie.

Aceasta a scăzut de la 636 milioane de lire sterline în aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile grupului au scăzut cu 17%, până la 6.3 miliarde de lire sterline – în principal din cauza restricțiilor de tranzacționare impuse asupra Primark, care au înregistrat o scădere de 90% a profiturilor operaționale la 43 milioane de lire sterline.

Primark a reușit să se redeschidă în Anglia și Țara Galilor săptămâna trecută – reprezentând 40% din spațiul său de vânzare – pentru a acoperi cererea, cu cozi mari, asistate în multe orașe, în timp ce clienții vânau vestimentațiile de vară după o iarnă mizerabilă.

Directorul executiv al ABF, George Weston, a declarat că rambursările de bani, care au protejat până la 65.000 de locuri de muncă pe perioada lockown-urilor, vor fi efectuate pe măsură ce magazinele vor deveni din nou generatoare de numerar.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: