16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

După intâlnirea COBRA, Marea Britanie va trece de la faza „oprește” a focarului coronavirus

- Advertisement -

Răspunsul guvernului Britanic la combaterea virusului se bazează pe modele științifice referitoare la orice fel de restricție posibilă pe care ar putea-o impune – de la interzicerea strângerii mâinilor până la închiderea școlilor – câșting un potențial beneficu pentru NHS (sistemul de sănătate național) în raport cu costurile social, anunță The Times.

Tododată scopul este și de a opri ca NHS să fie copleșit de un vârf imens în cazuri deodată.

Întârzierea virusului poate să nu însemne mai puțini oameni, dar răspândirea acestuia pe o perioadă mai lungă ar fi mai ușor de administrat.

- Advertisement -

Rezultatele acestei ,,modelări” oferă guvernului un „meniu de opțiuni” care funcționează mai mult ca o scară, scrie The Times.

În esență sunt măsuri care nu sunt prea oneroase, dar ar putea face o diferență semnificativă: sfătuirea oamenilor să lucreze de acasă, sugerând persoanelor în vârstă fragile să evite mulțimile și să propună auto-izolare pentru simptome asemănătoare gripei, chiar dacă nu ați călătorit.

Acestea sunt probabil primele măsuri anunțate de guvern care urmează să transmită oficial că Marea Britanie trece de la faza „oprește” la faza de „întârziere” a focarului.

Chris Whitty, ofițerul medical șef, a transmis că aceasta nu este o linie dură, iar măsurile de întârziere au început deja. 

În partea de sus a scării se află închiderile școlii.

Totuși, Profesorul Whitty consideră că acest lucru nu poate avea decât un „efect marginal”, deoarece copiii nu sunt afectați și este posibil să găsească modalități de adunare oricum, dacă sunt eliberați de la ore săptămâni întregi.

Având în vedere durerile de cap în îngrijirea copilului, acest lucru ar însemna milioane de lucrători – nu în ultimul rând în NHS – închiderea școlilor „nu pare o opțiune extrem de atractivă”, a spus el.

În plus față de cele de mai sus s-ar putea impune și alte măsuri de distanțare socială, cum ar fi oamenii să fie informați să evite pub-urile, restaurantele și alte adunări. 

Acest lucru ar încetini progresul virusului, dar ar fi un coșmar pentru industria ospitalității, motiv pentru care nu este de așteptat să apară până când lucrurile nu se agravează.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news