4 C
London
Friday, January 7, 2022
4 C
London
Friday, January 7, 2022

După ce-a folosit salutul nazist, un român a petrecut două nopți după gratii la Londra

Un român a petrecut două nopți după gratii şi a primit o amendă penală, la Londra, după ce-a folosit salutul nazist.

Cetățeanului român Adrian Weissenbacher, în vârstă de 40 de ani, i-au fost aplicate sancțiuni financiare în valoare totală de 355 de lire sterline de către Curtea de magistrați (echivalentul Judecătoriei) Thames din estul Londrei. Omul s-a făcut vinovat de comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii publice cu agravantă rasistă, transmite Radio France Internationale.

Potrivit procuraturii, duminică 31 mai, un voluntar ar organizației evreiești de asigurare a ordinii publice „Shomrim” din cartierul Stamford Hill din nordul Londrei, unde locuiește o numeroasă comunitate de evrei ultra-ortodocși, a răspuns unui apel din partea unor cetățeni cu privire la un bărbat în stare de ebrietate care se comporta agresiv.

- Advertisement -

Când voluntarul i s-a adresat, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat “Heil Hitler!”, continuând sa fie agresiv. În depoziția sa de la poliție, Voluntarul Shomrim a menționat că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată.

Mai mult, dată fiind religia sa iudaică, voluntarul s-a simțit insultat și s-a temut că va fi atacat de Weissenbacher. Drept urmare, a chemat poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și l-a trimis în judecată în stare de arest.

Avocatul lui Weissenbacher a declarat în fața curții că clientul său era extrem de beat, că începuse să bea încă de sâmbătă și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

Apărătorul a adăugat că Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Judecătoarea districtuală l-a condamnat pe Weissenbacher la £100 amendă penală, considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției. Cu toate acestea, instanța l-a obligat pe condamnat să plătească voluntarului organizației Shomrim, în termen de două săptămâni, £100 compensație pentru comportamentul ofensator și alte £255 cheluieli de judecată.

Alcoolul a fost, în acest caz, un factor agravant, nu unul atenuant”, a conchis judecătoarea londoneză, citată de corespondentul RFI în capitala britanică.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: